keskiviikko 23. joulukuuta 2020

Maidoton kylmäsavulohihyydykekakku / Dairy-free coldsmoked salmoncake

 


Tässä perinteinen joulupöytään tekemäni kylmäsavulohihyydykekakku asettuu astiaansa ja jää lepäämään huomiseen, jolloin se nostetaan pöytään muiden herkkujen keskelle. 

Monina vuosina tein tämän alkuperäistä reseptiä seuraten, mutta sitten oli pakko alkaa kehitellä omaa reseptiä kun sain maitoproteiiniallergiatuomion. Tämä uusi maidoton resepti ei ole tainnut vielä tässä blogissa koskaan esiintyä, joten tässä se nyt tulee. 

I've done coldsmoked salmon cake for Christmas every year and since I got the diagnosed I'm allergic to cowmilk-products, I had to change the recipe a bit. 

Tarvitset / You'll need


Jos mahdollista, käytä silikonista vuokaa. 

4kpl liivatelehtiä
150g kylmäsavulohta, jolla vuoraat vuoan pohjan
300g kylmäsavulohta täytteeseen
2dl Alpron soijavispiä 
200g maustamatonta tuorejuustoa (minä käytin Sheese-merkkistä, mutta myös esim. Oatlyn Påmackan käy)
120g turkkilaista kaurajogurttia
0,5 ruukkua tilliä
0,5 sitruunan mehut
ripaus suolaa

Laita liivatteet likomaan kylmään veteen.
Jos käytät jotain muuta kuin silikonivuokaa, vuoraa vuoka ensin tuorekelmulla. 
Vuoraa vuoan pohja sitten kylmäsavulohisiivuilla. 
Täytettä varten vatkaa soijavispi kuohkeaksi ja lisää hyppysellinen suolaa. Lisää joukkoon tuorejuusto ja turkkilainen jogurtti. Silppua tilli ja kala ja lisää ne seokseen. 
Kuumenna sitruunamehu. 
Purista vesi liivatteista ja sulata ne sitruunamehussa. Kaada liivateseos sitten ohuena nauhana moussen sekaan ja sekoita hyvin. 
Kaada seos vuokaan, tasoita ja peittele foliolla tai tuorekelmulla. 
Jätä hyytymään vähintään 4 tunniksi, mieluiten yön yli. 
Kumoa ja koristele vielä esim. tillillä ja sitruunaviipaleilla. 

///

If possible, use the silicone casserole. 

4pcs gelatine leaves
150g coldsomeked salmon slices to cover the bottom of the casserole. 
300g coldsmoked salmon for the mousse
2dl Alpro soywhipping
200g any dairy-free cream cheese (non-flavoured)
120g dairy-free Turkish gurt
0,5 pot of dill
juice of 0,5 lemon 
hint of salt

Put the gelatin leaves in cold water to soak.
If you use any other casserole than silicone, then cover it first with saran wrap. 
Then cover the bottom of your casserole with 150g of salmon. 
Lather the soywhipping and add salt. Add cream cheese and Turkish gurt. 
Then chip dill and salmon, and add in mousse. 
Heat the juice of lemon. 
Squeeze water out of gealtin leaves and melt them in hot lemon juice. 
Add the lemon-gelatin in mousse and mix very well. 
Then pour mousse in casserole, flatten the top and cover with saran wrap or foil. 
Leave in fridgerator for at least 4 hours, most preferably over night. 
Decorate with dill and lemon slices. 

Tämä kuva on vuodelta 2013. / Pic is from 2013. 

1 kommentti:

Ajattelitko jotain? Ole kiltti ja kirjoita se sanoiksi (: