torstai 6. marraskuuta 2014

Yle TV2: Joulukalenteri 2014: Porokuiskaajan arvoitus

Tonttu Toljanteri tuli viime jouluna tiensä päähän ja hetken aikaa onkin jo tuntunut, että tähänkö loppui jokajouluinen joulukalenteriperinne... Mutta ei hätää, sillä Yle ei petä meitä tänäkään vuonna. Toljanterin sijaan joulukalenterin luukkua meidän kanssamme joka päivä avaa Timo Parvelan käsikirjoittama Porokuiskaajan arvoitus. 

[Kuva: yle]

Porokuiskaajan arvoitus on todellinen jouluseikkailu, jossa tonttutyttö Pirpana lähtee selvittämään joulukoristeita tekevän Väinön (Ville Majamaa) kadulta löytämän koiran arvoitusta. Ja jotta tehtävä ei olisi liian helppo, on soppaa mukana keittämässä korvatunturin hieman oudohko Ylitonttu (Pirkka-Pekka Petelius) sekä keksijätonttu Sherlokkinen (Vesa Vierikko). Tärkein kysymys kuitenkin lienee, että kuka on porokuiskaaja ja kuinka hänen medaljonkinsa liittyy tähän kaikkeen?

[Kuva: Yle]

Sen verran mitä minä joulukalenterista tiedän, voin sanoa, että se on hersyvän hauska, hellyyttävä ja todella yllättävä sekä jopa sopivasti jännittävä. Roolisuoritukset ovat huippuja, mikä ei sinänsä ole ihme kun noita nimiä lukee. Erityisesti omat kehuni menevät Ville Majamaalle, joka tuo ihanan jouluista lämpöä tähän paikoin jopa värisyttävän salaperäiseen tarinaan. 

Vielä meidän täytyy kuitenkin jonninverran alle kuukauden päivät kärvistellä ja odotella, että vihdoinkin 1. joulukuuta tämä uusi ja kiehtova tarina saa alkunsa. Ja niin.. se meinasi unohtua, että eihän tämä huippunimien lista tähän vielä loppunut, sillä onhan mukana myös muun muassa Vesa-Matti Loiri. 

[Kuva: Yle]
Tämä joulukalenteri on jotain, mitä todella kannattaa odottaa!! 

9 kommenttia:

 1. Sitähän tässä SINUNKIN KANSSA ootellaan, kohta lähtee joulumopo käsistä Päivillä(kin)

  VastaaPoista
 2. Kovasti jo odottelen tätä tv kahden joulukalenteria. Tuolla näyttelijäkaartilla varustettuna ei voi olla huono. :)

  VastaaPoista
 3. Toljanteri, joka vuotinen perinne, jota ootan joka joulu, loppuu. En todellakaan ole tyytyväinen, aina kaikki ihanat perinteet vaihdetaaan uutuuksiin. Aion katsoa kuitenkin ekan jakson, eihän sitä tiedä millainen joulukalenteri tuo uusi on, ehkä jopa yllättävän hyvä. Mutta itkin kun kuulin toljanterin ajan olevan ohi, siihen hahmoon mulla syntyi side. En ymmärrä!:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän tuon, minäkin olin pettynyt ja jopa hieman kiukkuinen asiasta, sillä Toljanteri on kuulunut jouluuni niin kauan kuin muistan. Toisaalta asiaa helpotti se, että tiesin sen olleen Kunto Ojansivun itsesä tekemä päätös eikä niinkään Ylen. Ja onneksi Yle kuitenkin on nyt tuottanut jotain tilalle. (: Kiitos kommentistasi!

   Poista
 4. Eikun vaan ylelle palautetta asiasta :O niin ne välittää asian ojansivulle et toljanteria kaivataan. Ja sit vaan nimiä adressiin että toljanteri takas. Katotaan nyt eka tuo uusi ensin ja katotaan :D...

  VastaaPoista
 5. Toljanteri oli minusta ärsyttävä, mutta tätä saattaisin seurata ihan mielelläni. Hyviä näyttelijöitä.

  VastaaPoista
 6. super hyvä sarja ja Väinö on hyvä tyyppi

  VastaaPoista

Ajattelitko jotain? Ole kiltti ja kirjoita se sanoiksi (: