tiistai 19. marraskuuta 2019

Riisipuuroa ja rusinasoppaa


Itse tehty riisipuuro ja rusinasoppa kuuluvat ehdottomasti joulunodotukseen. Resepti on blogissani varmasti näkynyt useamman kerran, mutta haluan sen laittaa vielä, sillä nykyään midottomuustuomion saatuani teen puuron kookosjuomaan. 

Helpointa puuron teko on haudutuskattilassa, sillä silloin et joudu vahtimaan ja sekoittelemaan sitä jatkuvasti vaan voi antaa puuron tekeytyä omaan tahtiinsa miedolla lämmöllä. 

Tarvitset: 

50g haluamaasi rasvaa (voi, margariini tms.)
3dl vettä
3dl puuroriisiä
1l Alpro coconut original
suolaa oman maun mukaan

Valmista puuro näin: 

Sulata rasva kattilassa ja lisää vesi sekä puuroriisi. Anna puuroriisin imeä vesirasvaseos itseensä ja lisää sitten kookosjuoma. Haudutuskattilassa puuro saa miedolla lämmöllä tekeytyä hyvän aikaa. Käy välillä sekoittamassa ja lisää lopuksi oman makusi mukaan suolaa. 

Rusinasoppa kannattaa valmistaa jo paljon ennen, jotta se ehtii jäähtyä. 

Tarvitset: 

2L vesi-omenamehuseosta
500g rusinoita
2 kanelitnkoa tai 1tl kanelia
4rkl perunajauhoja

Tee näin: 

Keitä rusinat pehmeiksi vesi-omenaseoksessa, johon olet lisännyt joko valintasi mukaan jauhetun kanelin tai kanelitangot. Poista kattila sitten liedeltä ja kauho kanelitangot pois. Lisää pieneen tilkkaan nestettä sekoittamasi perunajauhot nauhana joukkoon ja anna jäähtyä. 

1 kommentti:

  1. Riisipuuro on niin hyvää. Omani syön voisilmällä, kanelilla ja sokerilla höystettynä. Meidän äiti tekee jouluaattona aina uuniriisipuuroa ja siihen rimelin, eli luumu-rusinasopan.

    VastaaPoista

Ajattelitko jotain? Ole kiltti ja kirjoita se sanoiksi (: