lauantai 22. joulukuuta 2018

JOULUKALENTERI #18 / Saaristolaisleipä




OHJE (3 leipää)

1 litra piimää
2,5dl tummaa siirappia
1rkl suolaa
2pss kuivahiivaa
3dl ruisjauhoja
3dl kaljamaltaita
3dl kauraleseitä
12dl vehnäjauhoja

Lämmitä piimä kädenämpöiseksi ja lisää suola sekä siirappi. 
Sekoita kuivahiiva ruisjauhoihin ja lisää piimä-siirappiseoksoon. 
Lisää sitten kaljamaltaat ja kauraleseet, ja lopuksi vehnäjauhot. 
Taikina jää aavistuksen löysäksi. 



Jaa se kolmeen leipävuokaan ja jätä noin tunniksi lämpimään paikkaan kohoamaan. 
Paista sitten 175 asteessa tai jos kiertoilma niin n. 155 asteessa ensin noin 40 minuuttia, jolloin leivät saavat kauniin ruskean värin. Sen jälkeen peitä leivät foliolla ja anna paistua vielä noin 30 minuuttia. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ajattelitko jotain? Ole kiltti ja kirjoita se sanoiksi (: