lauantai 9. marraskuuta 2013

Yön kauneimmat joululaulut

Kirkossa käyminen ei kuulu jouluperinteisiini, mutta kotikirkossani joka joulu järjestettävä Yön kauneimmat joululaulut -tapahtuma kuuluu. Se on aivan ihana tapa virittäytyä jouluun ja tänä vuonna se osuu vielä niinkin lähelle aattoa, kuin 21. päivään. Tuskin maltan odottaa. Jos joulumieli on muuten jäänyt vähälle, saa se todellisen sykäyksen juurikin tämän tapahtuman ansiosta. Kirkko on täynnä ihmisiä, tunnelma on harras ja lämmin. Saa laulaa ja kuunnella, liikuttua ja nauraa. Tämä tapahtuma ei juurikaan ole sitä uskonnollisinta sorttia, mitä kirkko järjestää, vaan tapahtuma, joka kutsu ihmiset rauhoittumaan ja miettimään joulun todellista tarkoitusta. Toisille se saattaa liittyä uskontoon, toisille taas yhdessä oloon ja juurikin joulurauhaan. 


Ihaninta tässä tapahtumassa on juurikin se, että se taphtuu illalla kello 22 ja päättyy lähempänä puoltayötä. Se on ehkä parhainta aikaa tunnelmoida joulua minun mielestäni. 

Toivottavasti sinunkin kotipaikallasi järjestetään jotain tämän tapaista! (: 

4 kommenttia:

 1. Kauneimmat joululaulut on hieno perinne, jonka srk:n kanttorit ovat aloittaneet. Siellä kerätään vapaaehtoinen kolehti ja rahat käytetään lähetystyöhön. Varmaan kaikissa srk:ssa järjestetään näitä tilaisuuksia, ne ovat erittäin suosittuja! Tarjolla on myös mahtavia joulukonsertteja, joihin on maksu, osa toki ihan ilmaisiakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime vuonna kun kirjoittelin tästä tapahtumasta blogissani, moni kirjoitti takaisin, ettei heidän seurakunnassaan järjestetä mitään vastaavaa. Toivottavasti tänä vuonna tilanne on eri. Ja onhan toki olemassa näistä laulutilaisuuksista ihan päivä- ja alkuiltaversioitakin, mutta minun perinteeseeni kuuluu nimenomaan tämä yöversio. (: Kiitos kommentistasi! (:

   Poista
 2. Kuulostaa ihanalta tapahtumalta. Varmasti osallistuisin itsekin, jos meidän paikkakunnalla jotakin vastaavaa järjestettäisiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa katsella eri seurakuntien sivuilta josko siellä tällaisia tapahtumia järjestettäisiin. Ja jos oikein intoa on, niin voihan sitä käydä omassa seurakunnassa ehdottamassa. (:

   Poista

Ajattelitko jotain? Ole kiltti ja kirjoita se sanoiksi (: