tiistai 5. marraskuuta 2013

Haastetta pukkaa

Elämää maalla -blogista sekä Joulun helmiä -blogista sain haasteen (KIITOS!) joka kuuluu seuraavanlaisesti:

Haasteen tarkoituksena on etsiä blogeja, joilla on alle 200 lukijaa ja kasvattaa niiden lukijakuntaa. 

SÄÄNNÖT: 
1. Jokaisen haastetun tulee kertoa 11 asiaa itsestään. 
2. Jokaisen haastetun tulee vastata 11 kysymykseen, jotka haastaja on valinnut. 
3. Haastetun pitää keksiä 11 uutta kysymystä haastetuilleen. 
4. Haastetun tulee valita 11 blogaajaa, joilla on alle 200 lukijaa. 
5. Kerro kuka sinut haastoi ja kenet sinä haastat. 
6. Eikä sitten haasteta samaa blogia takaisinpäin. (:

Vastaan haasteisiin yhteisesti eli kerron vain 11 asiaa itsestäni ja vastaan molempien blogien kysymyksiin. En haasta ketään, sillä tämä lienee kiertäneen jo lähes kaikissa blogeissa. Kirjoitin kuitenkin 11 kysymystä jos joku niihin haluaa vastailla. Ota siis haaste mukaasi jos siltä tuntuu ja jätä joku merkki blogiini, että tiedän ketä seurailla.

11 asiaa minusta

1. Minulla on nenässä ja poskionteloissa jonkin sortin rakennevaurio, joka aiheuttaa epätyypillistä aivastelua päivittäin.
2. En ole nähnyt isääni yli vuoteen.
3. Juon liikaa Pepsi Maxia.
4. Pyöräilen ilman kypärää
5. En ole käynyt ajokoulua vielä 21 ikävuoteen mennessä, mutta joulun jälkeen aion sen suorittaa.
6. Paastoan joka viikko kahtena päivänä.
7. Pidän hoidollisesta työstä.
8. En uskalla liikkua yksin pimeässä kävellen
9. Menetin lukiossa kirjojenlukuinnon, mutta nyt tahdon sen takaisin.
10. Hamstraan ympärilleni paljon tavaraa, mutta samaan aikaan ahdistun tavaran määrästä ja siitä, että aina on ahdasta. Silti minun on vaikea luopua mistään.
11. Ostan joskus liian pienet kengät ihan siitä vain siitä syystä, että ne ovat hienot.

Elämää maalla -blogin kysymykset:

1. Mitä kuuluu jouluaattosi perinteisiin? Ja mistä niistä et luopuisi mistään hinnasta?
- Perinteeksi on muodostunut se, että vietämme joulua aina kummitätini luona. Saavumme sinne joukolla aattoaamuna joulurauhan julistukseen mennessä, katsomme sen ja sitten alkaa ruokien valmistus. En tiedä onko meillä varsinaisesti muita perinteitä. Joulupöydässä on toki aina perinteisiä jouluruokia. Viimevuosina olemme vielä myöhään yöstä lähteneet hautausmaalla käymään eli sen voi kai laskea perinteeksi. On vaikea sanoa mistä en mistään hinnasta luopuisi. Viettopaikasta en haluaisi luopua enkä tietyistä ruokalajeista. Enkä tietenkään porukasta, jonka kanssa joulua on aina vietetty. Totuus on kuitenkin se, että jonain päivänä joku tippuu pois.

2. Kinkku vai kalkkuna?
- Meillä on joskus ollut pöydässä molempia, mutta kyllä niistä kinkku vie voiton.

3. Milloin on mielestäsi hyvä aika aloittaa joululaulujen kuuntelu?
- En tiedä voiko sitä määritellä. On varmaan hyvä kuunnella niitä silloin kun siltä tuntuu. Kauppojen jo lokakuussa aloittama joululaulujen renkutus sen sijaan on teennäistä ja ärsyttävää.

4. Mistä väreistä joulusi syntyy?
- Pääasiassa punaisesta, johon sekoittuu valkoista, ehkä hieman hopeaa ja harmaata sekä ripaus vihreää.

5. Kuuluuko luumu/rusinakeitto riisipuuron rinnalle? Vai kaneli?
- Molemmat - tosin erikseen.

6. Milloin aloitat joulun suunnittelun ja valmistelun?
- En tarkkaa aikaa osaa sanoa, mutta jo kesällä joulu hiipii mieleen. Yleensä viimeistään juhannuksen jälkeen alan tehdä ajatustyötä joulun suhteen. Varsinaiset valmistelut aloitan syys-lokakuussa.

7. Miten vietätä joulua mieluiten?
- Kuten ykköskysymykseen vastaten: rakkaiden ihmisten seurassa tutussa ympäristössä hyvää ruokaa nauttien ja joulurauhasta rentoutuen. Tärkeintä on yhdessäolo ja hyvä mieli.

8. Lähetätkö joulukortteja? Jos lähetät niin teetkö ne itse vai ostatko valmiina?
- Lähetän joka joulu sukulaisille ja ystäville kortit, jotka olen itse valmistanut. En ole koskaan lähettänyt valmiskortteja.

9. Perinteiset jouluvalot vai värikkäät/väriä vaihtavat jouluvalot?
- Ihan tavalliset, en voi sietää amerikkalaistyylisiä räiskyvän värisiä valoja - varsinkaan jos ne vielä välkkyvät ja vaihtavat väriä. Punaiset valot siedän ja pienessä määrin siniset.

10. Käytkö joulukonserteissa?
- Jos sellaisen järjestää joku hyvä artisti. Eräänä vuonna kävin katsomassa Tarja Turusen joulukonsertin Turun Tuomiokirkossa. Vesku Loirin joulukonsertti olisi kiva todistaa, mutta ainakaan tänä vuonna hän ei ole tulossa kotikaupunkiini. Myös Tapani Kansaa olisi kiva mennä katsomaan. Käyn joka joulu laulamassa ja kuuntelemassa yön kauneimpia joululauluja, vaikkei se nyt varsinainen konsertti olekaan.

11. Hankitko/teetkö joululahjat hyvissä ajoin vai jääkö niiden hankkiminen/tekeminen yleensä viimetippaan?
- Viimetippaan niiden tekeminen ja hankkiminen yleensä jää. Jotain saatan tehdä tai löytää jo hyvissä ajoin, mutta pääosin panikoin niiden suhteen vielä viimeisinä iltoina ennen aattoa.

Joulun helmiä -blogin kysymykset:

1. Rakkain muistosi lapsuuden jouluista?
- Niitä on monia. Päällimmäisenä on ehkä kuitenkin joulu, jonka vietimme mökillä. Oli hyvin  kaunis ja luminen talvi. Mökki oli koristeltu nätiksi ja meitä oli koko porukka paikalla: minä, äiti, isä, mamma, pappa, kummitäti ja molemmat serkut sekä lemmikit. Minä olin pienin ja muistan kuinka malttamattomana odotin joulupukkia. Kävin vähän väliä tarkistamassa josko pukki jo olisi ilmestynyt porstuaan. Muistan, kuinka äiti joutui houkuttelemaan minut pois, jotta söisin. Jossain välissä kun en ollut huomannut, oli porstuaan ilmestynyt valtavia lahjasäkkejä. Pukki ei ollut kerennyt jäämään, mutta se ei minua haitannut. Lahjat olivat tärkeitä. Sain jakaa ne serkkuni lukuavustuksella kaikille ja sitten alkoi se jännittävin osuus: lahjojen avaaminen. Sain valtavasti lahjoja, joista päällimmäisenä mieleen jäi nalle, jonka tarkoitus oli alkaa kuorsata kun jalan napista painoi. Se oli kuitenkin rikki, mikä totta kai harmitti. Onneksi sähkömiesserkkuni oli kätevä käsistään ja sai sen korjattua. Varmaan siitä päivästä lähtien serkkuni on ollut suuri sankarini ja on sitä yhä edelleen. Tämä joulu oli siitä ihmeellinen ja ikimuistoinen, että se vietettiin mökillä. Sen vuoden jälkeen emme ole joulua mökillä viettäneet. Mutta ehkä vielä jonain päivänä.. (:

2. Luetko joululehtiä? Mitä?
- Luen niitä mitä satun käsiini saamaan. (: En mitään tiettyä erityisesti.

3. Onko perheessäsi muita jouluihmisiä?
- Ei ehkä näin "sekopäisellä" tavalla kuin minä. Äitini tykkää joulusta, samoin kummitätini. Kyllä he tykkäävätä jouluruokia valmistaa ja laittaa kodit joulukuntoon eli luultavasti hekin ovat jouluihmisiä - joskin hieman hillitymmin kuin minä. :D

4. Millainen on joulupäiväsi ohjelma?
- Heräilemme rauhassa, yleensä kummitäti on keittänyt riisipuuroa. Jos emme aattoiltana ole kerenneet haudoille, menemme sinne aamupäivästä. Päivällä syömme jouluaterian ja illalla saunomme. Ei meillä erityistä joulupäivän ohjelmaa ole, päivä menee omalla painollaan ähkyä sulatellen ja uudestaan täyttäen :D

5. Paras saamasi joululahja?
- En tiedä, sillä kaikilla lahjoilla on aina jokin ajatus. Ehkä voisin ajatella, että viimejouluna paras joululahja oli se, että pappa parani ja sai elämänintonsa takaisin. Elämän lahja on aina paras lahja. Tänä vuonna voisin ajatella, että paras joululahja on saada tulla kummitädiksi pienelle ihmeelle.

6. Makeat vai suolaiset jouluherkut?
- En tiedä mitä suolaisilla jouluherkuilla tarkoitetaan, mutta suolaisen jouluaterian päälle jokin makea jälkiruoka tai suklaakonvehti on ihan parasta!

7. Onko joulupöydässänne joka vuosi samat ruoat vai uudistuuko ruokalista?
- Kyllä meillä aika samat ruoat pöydässä on vuodesta toiseen. Joskus otamme jonkin uuden jutun kokeiluun tai jätämme jonkin pois, mutta pääpiirteittän ruoat ovat samoja.

8. Joulu kaupungissa vai maalla?
- Mieluiten maalla, jossa olemme joulua ja useiden vuosien ajan viettäneet. Kaupungissakin olemme joulua viettäneet, mutta jotenkin siitä puuttuu jotain. Harmillista on yleensä se, että jos ollaan kaupungissa, emme yövy samassa osoitteessa ja se tavallaan katkaisee joulun vieton.

9. Milloin otat joulukoristeet esiin?
- Marraskuun lopulla tai joulukuun alussa. Jotain valoja ja muuta pientä voin ottaa jo aiemmin.

10. Oletko viettänyt joulua ulkomailla? Missä?
- En ole.

Omat kysymykset:

1. Pidätkö jonkinlaista joulukirjaa tai joulumuistiota?
2. Ostatko ns. pikkujoulukinkun vai maltatko odottaa varsinaista joulukinkkua?
3. Otatko valokuvia jouluna?
4. Millaisia joululauluja kuuntelet?
5. Kuinka kuvailisit suomalaista joulua ulkomaalaiselle?
6. Onko joulusi koskaan mennyt pilalle? Miten?
7. Teetkö ennen joulua suursiivouksen?
8. Mikä on mielestäsi tärkeintä joulussa?
9. Kuuluuko alkoholi jouluusi?
10. Milloin joulu on mielestäni virallisesti loppu? Vai onko koskaan? :D
11. Minkä värinen on sinun joulusi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ajattelitko jotain? Ole kiltti ja kirjoita se sanoiksi (: