sunnuntai 6. marraskuuta 2011

Pieniä lahjapakettikoristeita tai itse lahjoja

Rakastan Martha Stewartin sivuja oli sitten kesä, talvi, syksy tai kevät - ihan mihin sesonkiaikaan tahansa. Sieltä löytää aina ideoita vaikka millä mitalla ja sivut päivittyvät koko ajan. Lisäksi ideat ovat suurimmaksi osin helppojan toteuttaa, muunneltavissa tai muuten vain pelkästään ihailtavissa. Varsinkin näin joulun alla tulee Stewartin sivuilla ravattua alituiseen ja siitä syystä olen koonnut tähän postaukseen muutaman ihanan idean, jota voi hyödyntää esim. lahjojen paketoimiseen tai jotka voivat toimia itsessään pieninä lahjoina. Totta kai alla esittelemiäni projekteja voi soveltaa myös paljon muuhun - kuten kodin koristeluun. 

KARKKIKEPPIHIIRI


Ohjeen näihin ihaniin karkkikeppihiiriin löydät TÄÄLTÄ
Tämä on ihana lahja esimerkiksi päiväkotilaisen viedä kavereille tai vaikka tarhan tädeille. Lahja on suloinen ja hauska sekä herkullinen. Itse voisin kuvitella koristelevani tällaisella söpöläisellä lahjapaketteja. 

POM POM -LUMIUKKO


Ohjeen tähän hauskaan lumiukkoseen löydät TÄÄLTÄ
Myös tämä käy niin pakettikoristeeksi (esim. lahjapullon varteen) tai itse lahjaksi/lahjan osaksi. Helppo tehdä myös esim. lasten kanssa. 

HAUSKAT NAPPIORNAMENTIT


Näihin hauskoihin veijareihin ohje löytyy TÄÄLTÄ
Näiden tekemiseen vaaditaan ehkä hieman kärsivällisyyttä. Hauska projekti, jolla saa omannäköisiä pakettikoristeita ja pikkulahjoja aikaan. Nämähän voivat näyttää kivoilta vaikka kuusessakin. 

KUVALLINEN PAKETTIKORTTI


Tähän hauskaan projektiin ohjeen löydät TÄÄLTÄ
Itse en niinkään innostu ajatuksesta, että oma joulukuuseni olisi täynnä valokuvaornamentteja, mutta sellaisia nämä Marthan ensiajatuksena ovat. Minä näen kuitenkin, että niitä voi soveltaa myös kivalla tavalla paketointiin, sillä nimenkirjoittamisen sijaan lahjansaaja tunnistaakin omansa kuvan perusteella. Lapsista voisi olla jopa hauskaa etsiä omaa kuvaansa lahjakasasta ja tunnistaa sillä tavalla omat pakettinsa. Tätä ajattelin itse kokeilla kenties tänä vuonna. 

PIPARIMUOTTIORNAMENTIT


Ohjeen löydät TÄÄLTÄ
Piparimuotteja myydään toisinaan halvalla ja niistä saa kivannäköisiä koristeita helpolla. Pienikin lahja saa kauniin lisän koristellulla piparkakkumuotilla. Näistä saa esimerkiksi kivoja joulunajan pikkutauluja, joilla voi muodostaa kauniin kokoelman seinälle. Kuvat rajautuvat uudella ja hauskalla tavalla ja niiden katselemisesta tulee mielenkiintoisempaa. Toki nämä ovat kivoja varmaan kuusessakin jos tykkää tämäntyyppisistä kuusenkilluttimista (: 

2 kommenttia:

  1. Tuo hiirijuttu on aika soma :) pidän myös tuosta piparkakkumuottijutusta.

    Ps. Blogissani on sinulle tunnustus.

    VastaaPoista
  2. Lumiukko on huippukiva! Mulla on käynyt mielessä tuollaisen väsääminen joskus, jospa nyt - tämän inspiroimana - saisin aikaiseksi :)

    (Soma blogi sinulla, taidanpa lukea!)

    VastaaPoista

Ajattelitko jotain? Ole kiltti ja kirjoita se sanoiksi (: