sunnuntai 8. joulukuuta 2019

Maidoton glögi-piparijuustokakku

Toisen blogin puolella olenkin jutellut siitä kun pari vuotta sitten sain maitoproteiiniallergia-tuomion ja olen siltä osin laittanut ruokavalioni remonttiin. Nykypäivänä on kyllä mahtavaa kun uusia maidottomia (vegaanisia) tuotteita tulee markkinoille jatkuvasti ja tuttuja maitotuotteita korvaavia tuotteita alkaa löytä lähes joka marketin hyllystä. 

Meillä oli pienimuotoiset vauvojen pikkujoulut viikolla ja päätin kokeilla leipoa maidottoman juustokakun. Tämä ohje on itse suunnittelemani ja täytyy kyllä sanoa, että kakku oli maukas eikä siitä kuulemma miehenkään mukaan pystynyt sanomaan, että olisi maidoton. 


Olen käyttänyt kakussani soijatuotteita, mutta voit korvata ne yhtä hyvin kaurapohjaisilla valmisteilla. Lisäksi korvaamalla liivatteen agar agar -jauheella, voit valmistaa kakun vegaaniseksi. Tarkista agar agarin käyttöohjeet. 

Tarvitset: 

Pohja: 
150g pipareita
50g margariinia 

Täyte: 
1prk (á255g) Creamy Sheese Vegaanista tuorejuustoa (katso kuva alta)
1prk (á250ml) soijavispiä 
1prk (á150g) soijapohjaista vaniljajogurttia (Planti)
½dl sokeria
2tl vaniljasokeria
50g pipareita
4 liivatetta (tai 3tl agar agar -jauhetta)
tilkka glögiä

Alhaalla soijavispi, ylhäällä vasemmalla Plantin soijavaniljajogurtti ja oikealla vegaaninen tuorejuusto, jota löytyy ainakin Citymarkeiteista. 
Kiille: 
2dl glögiä
2 liivatelehteä

Pohjaa varten vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperille. Murskaa sitten piparit ja sekoita joukkoon sulatettu margariini. Painele pipari-margariiniseos vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin. 

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. 

Valmista täyte vaahdottamalla soijavispi. Lisää joukkoon sokerit, tuorejuusto sekä soijajogurtti. urskaa piparit ja sekoita täytteen joukkoon. Kuumenna sitten pieni tilkka glögiä ja sulata hyvin puristetut liivatteet siihen. Kaada glögi-liivateseos ohuena nauhana täytteen sekaan ja sekoita huolelliseti. 
Kaada seos irtopohjavuokaan ja tasoita. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia ennen kiilteen tekoa. 

Halutessasi voit laittaa täytteen ja kiilteen väliin pipareita.

Laita kiillettä varten liivatteet likomaan. 
Kuumenna puolet glögistä ja sulata liivatteet siihen. Kaada kuumentamaton glögi joukkoon ja jäähdyttele hetki. Kaada tai lusikoi seos sitten varovasti kakun päälle ja anna jähmettyä vähintään 2 tuntia. 
Koristele haluamallasi tavalla esim. pipareilla tai ananaskirsikoilla. 

1 kommentti:

  1. Tätä täytyykin kokeilla! Olen parhaani mukaan yrittäyt syödä vegaanisesti, joten täytyy jouluherkutkin veganisoida :)
    Joulunurkkaus - Joulublogi

    VastaaPoista

Ajattelitko jotain? Ole kiltti ja kirjoita se sanoiksi (: