lauantai 1. joulukuuta 2018

JOULUKALENTERI #1 / Jokavuotiset joulunalusperinteet


Joulunodotus on parasta aikaa vuodessa ja joka vuosi siihen liittyy tiettyjä perinteitä ja tapoja, jotka teen joka vuosi. 

Suomen suurimmat joulumyyjäiset

Turun messukeskuksessa järjestetään joka vuosi Lounais-Suomen syöpäyhdistyksen toimesta suuret joulumyyjäiset, joissa tulee käytyä ja joihin pääseminen on ehdoton joulufiiliksen nostattaja. Harvoin sieltä mitään suurempaa on tullut ostettua, mutta se on mahtava tilaisuus inspiroitua muiden jouluihmisten keksinnöistä ja ideoista. 

Tänä vuonna nämä myyjäiset järjestetään 8.12. klo. 11-16. 


Eläinten joulurauhan julistus

Olemme Minni-koirani kanssa käyneet nyt jo useamman vuoden ajan Turun Mikaelinkirkon mäellä kuulemassa eläinten joulurauhan julistuksen, sillä minusta joulu on myös eläinten juhla ja eläimet ovat aina olleet tärkeä osa joulunviettoamme. 

Ihaninta tässä tapahtumassa on nähdä mitä erilaisempia koiria ja kissoja sekä hevosia, poneja, possuja ja jopa haisunäätä. Toisinaan mukana on myös erilaisia jyrsijöitä. Ja Minnille se on erityisen hyvä tilaisuus päästä tutustumaan muihinkin otuksiin. 




Nämä kuvat ovat vuodelta 2014 kun Minni oli vielä vasta puolivuotias ja ensimmäistä kertaa eläinten joulurauhan julistuksessa. 


Yön kauneimmat joululaulut

En edes muista kuinka monta vuotta olemme käyneet Mikalinkirkossa laulamassa Yön kauneimpia joululauluja äitini ja äitini äidin kanssa. Mutta sinne on päästävä joka vuosi. Yleensä tapahtuma järjestetään jouluaaton sijoittumisesta riippuen viikkoa tai kahta ennen aattoa. Tänä vuonna se on lauantaina 15.12. klo. 22. Kirkko on joka vuosi niin täynnä, että lisätuoleja joudutaan hakemaan ja osa joudutaan jopa käännyttämään ovelta. Joten paikalle kannattaa todella saapua ajoissa. 


Piparien leivonta äidin kanssa 

Tämä perinne on pysynyt vuodesta toiseen siitäkin huolimatta, että olen asunut pian seitsemän vuotta omillani. Äidin luokse on silti päästävä pipareita leipomaan. Meillä on ollut samat vanhat essut vuodesta toiseen ja pipareita leivotaan samalla kaavalla joka vuosi - äiti tekee taikinan ja kaulitsee sen. Minun tehtäväni on painella muotteja ja irrotella välitaikinat äitini siirrellessä pipareita pellille paistoa varten. 




Juustoilta

Kun kaikki suurin valmistelu on tehty, on aika rentoutua hyvin juustojen ja glögin äärelle. Valitsemme tarkoin useita erilaisia juustoja, joita sitten maistelemme erilaisten keksien päällä. Viime vuonna uuteen kokeiluun nousivat piparit aurajuustolla ja vihreällä kuulalla. Olivat älyttömän hyviä. 







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ajattelitko jotain? Ole kiltti ja kirjoita se sanoiksi (: