Yli-tonttu nautiskeli kynttelikön perinteisestä valosta minun keittäessä riisipuuroa ja luumu-rusinasoppaa, joka on myös Yli-tontun suurta herkkua.
Riisipuuro:
50g voita
3dl vettä
3dl puuroriisiä
1 litra täysmaitoa
Sulata rasva kattilassa. Lisää vesi ja puuroriisit ja anna veden ja voin ihmeytyä riiseihin. Kaada sitten maito kattilaan ja hauduttele puuroa miedolla lämmöllä kunnes puuro on paksua. Lisää oman makusi mukaan suolaa ja nauti.
Rusina-luumukiisseli:
250g rusinoita
pussi luumuja
1l omenatäysmehua
½l vettä
2 kanelitankoa
5rkl perunajauhoja
Kiehauta rusinat ja luumut omenamehuvesiseoksessa, jossa on mukana kanelitangot. Kun luumut ja rusinat ovat perhminneet, poista kanelitangot. Sekoita perunajauhot pieneen tilkkaan vettä ja lisää seos nauhana ja koko ajan sekoittaen joukkoon. Pulpauta. Voit lisätä sokeria jos tahdot.
Jäähdytä kiisseli ennen tarjoamista.
Juuri puhuin lapsille, että pitäisi taas tehdä riisipuuroa. Riisipuuro on oma suosikkini puuroista. Herkullista viikonloppua!
VastaaPoistaRiisipuuro ja keitto sen kanssa on mun herkkuani.
VastaaPoista