lauantai 29. lokakuuta 2016

Joulumusiikkisuosikkejani

Musiikki kuuluu elämääni todella suuressa roolissa. Kuuntelen musiikkia päivittäin ja pyhitän jopa hetkiä pelkälle musiikin kuuntelulle. Tällöin makaan useimmiten lattialla tai sohvalla ja annan musiikille kaiken ajan. Saatan katsoa jopa televisiota äänettömällä voidakseni kuunnella samalla musiikkia. 

Siispä myös jouluun kuuluu musiikki todella vahvasti. Vanhat suosikit ovat ja pysyvät, mutta toisinaan on ihanaa saada joulumusiikkikokoelmiin jotain uutta. Tänä vuonna uutta ei vielä ole löytynyt, mutta esimerkiksi viime vuonna rakastuin päätäpahkaa Samuli Edelmanin Hiljaisuuden valo -levyyn. Erityisesti Sielläkin on joulu -kappale vei sydämeni ja tänä jouluna se saa vamasti aivan erityisen paikan pappan poismenon johdosta. 


Myös Tarja Turusen Henkäys ikuisuutta on äärimmäisen rakas joulumusiikin helmi. 

Vanhoja suosikkeja ovat tottakai Vesa-Matti Loiri ja Kari Tapio sekä ulkomaisena vahvistuksena Frank Sinatra. Muutoin en ulkomaisesta joulumusiikista välitä. Tosin Enyan joulu/talvi-albumin tahtoisin. 


Millaista joulumusiikkia sinä kuuntelet?

4 kommenttia:

 1. Ei kuuntele joulumusiikkia, mutta minullakin on omat suosikkini. Tykkään jouluyö juhlayöstä ja heinillä härkien kaukalon lauluista, eli olen tällainen old school lauluista tykkääjä.

  VastaaPoista
 2. Todella paljon joululevyjä kuuntelen minäkin. Rajatonta olen kuunnellut viime vuosina sekä Club for fivea, Joskus olen postannutkin levyistäni. Edelmannin levy minullakin on sekä Suvi Teräsniskan, Johanna Kurkelan ja Juha Tapion. Ulkomaalaisiakin löytyy. Viime vuonna Spotifyssä tutustuin Michael Bublen joulubiiseihin. Niissä on ehkä vähän Sinatra-vivahdetta. :)

  VastaaPoista
 3. Minulla on paljon joululevyjä, mutta nykyisin niitä harvemmin soittan, koska olen Deezeriin tehnyt joululaululistan. Mutta toisin kuin sinä, minä pidän erityisesti ei-suomalaisista joululauluista. Olen kerännyt listaani runsaasti virolaisia, ranskalaisia, ruotsalaisia, tanskalaisia ja norjalaisia joululauluja ja vanhoja brittiläisiä "christmas carol"eita. Niitä voi kuunnella taustana paremmin kuin suomalaisia, koska suomalaisissa juutun aina kuuntelemaan sanoja ja se jotenkin sotkee ajatuksia. Näitä vieraskielisiä tai instrumenttiesityksiä voi paremmin kuunnella samalla kun tekee jotain muuta.

  VastaaPoista
 4. Joululevyjä ei paljoa itseltäni löydy, mutta spotifystä niitä tulee kuunneltua! Pidän itse Samuli Edelmanin, Raskasta joulua, Antti Tuiskun ja Suvi Teräsniskan laulamista joululauluista :)

  VastaaPoista

Ajattelitko jotain? Ole kiltti ja kirjoita se sanoiksi (: