lauantai 18. lokakuuta 2014

Mitä lahjaksi isovanhemmille?

Eräs lukijani ehdotti, että tekisin lahjapostauksen, jossa antaisin vinkkejä eri kohteille tulevista lahjoista. Ajattelin, etten millään saa kaikkea mahtumaan yhteen postaukseen, joten teen tämän kohteittain aloittaen isovanhemmista. Ihan helppoa tämä lahjojen keksiminen ei koskaan ole, mutta mukavan haastavaa kuitenkin. Lisäksi lukijani toiveissa oli myös sellaisia lahjoja, joita voi tehdä itse. 

1. Kalenteri omista kuvista Itse teen itselleni joka vuosi omista kuvistani seinäkalenterin, koska tykkään joka päivä helposti nähdä tulevia tapahtumia ja se kuuluu olennaisesti keittiön sisustukseen.

Minusta myös vanhemmat ihmiset (nuoremmatkin toki) pitävät usein seinällään kalenteria ja varsinkin minun isovanhemmillani on niin paljon menoja, että on hyvä saada ne kaikki näkyvästi ja helposti esille. Ja kuvinahan voi toki käyttää mitä vain. Minä ajattelin tänä vuonna tehdä heille kalenterin heidän omista nuoruusmuistoistaan käyttäen heidän omia vanhoja valokuviaan, jotka olen kaikki skannannut koneelleni. 

Tällaisen kalenterinhan voi tehdä alusta alkaen käsin tulostamalla valmiita kalenteripohjia netistä ja liimamalla ne esim. pahveille. Tai sitten voi mennä helpomman kaavan kautta (kuten minä teen) ja tehdä kalententerin esim. ifolorin sivuilla. Sieltä voi valita millaisen kalenterin haluaa ja missä koossa, joten suosittelen! 

2. Lämpöinen riisipussi hartioille ja muille säryille

[KUVA: lifeasmom.com]
Vanhetessa paikkoja alkaa usein kolottaa ja verenkierron hidastuessa lisälämpökään ei ole pahitteeksi. Nämä riisipussit ovat oiva lahja tällaisista oireista kärsivälle isovanhemmalle. Tämä ei edes vaadi suuren suuria ompelijan taitoja. Kaikessa yksinkertaisuudessaan ompelet ns. sisäpussukan, johon panet riisin ja sitten ompelet vielä päällispussukan. Muoto saa olla pitkulainen: sellainen joka sopii niskalle ja hartioille. Mukaan kannattaa totta kai laittaa ohje, että pussia lämmitetään mikrossa 1-2 minuuttia. 
Itse käyttäisin kankaana jotain puuvillaista tai pellavaista. Ja niin.. riisiksi kannattaa valita ihan perusriisiä, ei mitään minuuttiriisiä tms. (:

3. Pesukinnas

Idea ja kuva Kotilieden suuri joulukirja -teoksesta.
Tämä kinnas on virkattu juuttilangasta, mutta myös esim. kalastajalanka käy, kunhan lanka on karheaa. Mallina vain iso lapanen. Tämän voi tehdä myös ilman peukkua, jolloin voi virkata esim. kaksi pyöreäkärkistä palaa ja yhdistää ne sitten kintaaksi. Itse aion tällaisen omille isovanhemmilleni tänä jouluna lahjaksi. 

4. Lahjakortti

Kiva lahjaidea on myös tarjota omaa aikaansa. Uskon, että isovanhemmat voisivat olla mielissään, jos lupautuisit esim. keväällä pesemään heidän ikkunansa tai imuroivasi kerran jos kaksi. Oikeastaan ideahan voi olla mikä tahansa palvelus. (: 

Muun muassa tällaisia ideoita keksin isovanhempia ajatellen. Tokihan ideoita löytyy paljon lisää, mutta tässä on hyvä alku ja ajatus niille, jotka pohtivat lahjakysymyksiä. 

3 kommenttia:

  1. Mä oon joskus miettinyt, että voisi kans tehdä sellaisia postauksia missä on lahjavinkkejä eri ikäryhmille, miehille/pojille, naisille/tytöille jne.., mutta jotenkin ne on sitten aina jäänyt.

    VastaaPoista
  2. Kivoja ideoita, kiitos vinkeistä :)

    VastaaPoista
  3. Mukava artikkeli! Tarkentaisin vielä, että isovanhemmille voi tarjota myös elämyksen, vaikka illallisen pimeässä. Elämyksen voi antaa esim. heille yhteiseksi, tai sitten voi mennä isoäidin/isoisän kanssa tekemään jotain yhdessä. Ideoita löytyy täältä: http://www.elamyslahjat.fi

    VastaaPoista

Ajattelitko jotain? Ole kiltti ja kirjoita se sanoiksi (: