Kylmäsavulohihyytelön ohje:
6kpl liivatelehtiä
½dl vettä tai sitruunan mehua (itse laittaisin puolet ja puolet)
350g kylmäsavukirjolohta
(1/4tl valkopippuria)
½-1tl mustapippuria
3rkl tillisilppua
1dl smetanaa
1dl maitorahkaa
3dl vispikermaa
3/4tl suolaa
1. Pane liivatteet kylmään veteen likomaan ja leikkaa lohi pieniksi paloiksi. Sekoita joukkoon pippuri(t), tillisilppu, smetana ja maitorahka. Vatkaa kerma vaahdoksi.
2. Sulata liivatteet kattilassa pieneen tilkkaan nestettä. Lisää jäähtynyt seos kalaseokseen ja sekoita hyvin.
3. Nostele kalaseokseen varovasti vaahdotettu kerma ja kaada seos kylmällä vedellä kostutettuun vuokaan. Anna hyytyä seuraavaan päivään. Kumoa tarjoiluvadille ja koristele esim. tillillä, sitruunasiivuilla ja lohisilpulla.
Tämän päivän joululaulu on seuraavanlainen:
kuulostaapa niin hyvältä et taidanpa kokeilla itelle jouluksi
VastaaPoista