sunnuntai 22. joulukuuta 2013

4. adventti


Viimeinkin koitti neljäs adventti ja sehän tarkoittaa tänä vuonna sitä, että joulu on jo ihan ovella. ♥ 

Meillä on suurimmat jouluvalmistelut tehtynä. 

Kinkku paistettiin eilen illalla niin, että puoli yhdeksältä se valmistui. Tänään tein siihen sinappi-muna-korppujauhokuorrutuksen.  
Sekä meidän, että miehen perheen joulupöytään on jouluiset saaristolaisleivät valmistettu. Ne paistuivat eilen, jotta ne ehtivät tekeytyä aatoksi. (:
Pakkasin miehen perheelle pienen jouluisen korin, josta löytyy se saaristolaisleipä, itse tehtyä vaniljasokeria sekä kahta eri makuista teelajia. Jutut on pakattu kauniiseen leipäkoriin. 

Myös jouluodotusnameja on nostettu pöydälle. Meillä ei niinkään enää aattona konvehteja syödä, ne kuuluvat enemmän jouluodotusperinteeseen eli ihan niihin viimeisiin päiviin ennen h-hetkeä. (:

Plantagenista löysin kivan kukan meidän eteisessä nököttävään, kesällä mökin
vintiltä löydettyyn lasiseen pulloon. Silkkiamaryllis on kiva jouluinen piriste pullon
kuluneisuuteen. 

Siivoukset on tehty, lahjat hankittu/tehty, pakattu ja osa annettukin. Tänään käymme jouluisella vierailulla Juksun kanssa miehen perheen luona, koska me vietämme joulua eri paikoissa aattona. Haluan kuitenkin toivottaa myös heille ihan itse hyvää joulua. (: 

Tänään saa rentoutua, mutta huomenna on taas tekemistä kun pitää tehdä joulupöytään jälkiruoaksi pätkisjuustokakku sekä joulupöytään kirjolohihyytelö. Pitää myös pakata aattoaamua varten, jolloin lähdemme joulunviettoon kummitätini luo. ♥

Millä mallilla sinun jouluvalmistelusi ovat?

2 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää sun joulusi :) Hyvällä mallilla on täälläkin valmistelut - huomenna on edessä kokkailut siten, että aattona tarvitsee enää tehdä tuoresalaatti, sekoittaa rosolli sekä lämmittää muut ruuat...tavoite on kerrankin aattona juoda glögi yhdessä vanhempieni kanssa, eikä huhkia keittiössä ;)

    VastaaPoista
  2. Voi miten hauskat nuo adventtikynttiläpullot! :)

    VastaaPoista

Ajattelitko jotain? Ole kiltti ja kirjoita se sanoiksi (: