sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Suursiivousta huoneittain

Joulun juhlaa -blogista sain inspiraation tämän vuoden joulusiivoukseen. Kyllä, luitte oikein: JOULUSIIVOUS. Kuulostaa joistakin varmaan kamalalta, mutta kerran vuodessa minäkin rakastan siivoamista ja se on joulunaikaan. Silloin on ihan eri fiilis puunata paikkoja, heittää turhia juttuja menemään, kerätä juttuja kirppiskassiin ja alkaa pikkuhiljaa ottaa joulujuttuja esille. Olen kuitenkin tehnyt sen virheen, että yritän saada homman tehtyä yhtenä päivänä kauhealla kiireellä. 

Joulun juhlaa -blogin Nuppu kuitenkin inspiroi minua postauksellaan niin paljon, että aion tänä jouluna kokeilla hänen siivoustaktiikkaansa. Aion siivota huoneen kerrallaan. En ota siitä stressiä enkä tee aikatauluja. Tänään aloitin keittiöstä. Aamuyhdeksältä nousin ja sain kauhean vimman siivota keittiötä ja järjestää sitä uuteen uskoon. Nyt se näyttää paljon pirteämmältä ja totta kai myös siistimmältä. Sen kunniaksi otin ensimmäisen jouluisen jutun esille; Parhaimmat jouluherkut -kirjan. 

Tuo kirjateline on uusin rakkauteni: tilasin sen Sisustussydämestä.

Pikkuhiljaa se joulufiilis alkaa siis kohota ja nimenomaan luulen sen johtuvan tästä siivousinspiraatiosta. Alkavalla viikolla minulla on työssäoppimisen näyttöviikko ja sitten paineet hellittävät. Nyt jo pikkuhyppäys joulutunnelmiin ja viikonloppuna luultavasti vähän isompi samanlainen. 
Millä tavoin sinä suoritat joulusiivouksen?

12 kommenttia:

 1. Täällä ei varsinaista joulusiivousta tehdä - ainoastaan paria päivää ennen aattoa tehdään normaalia parempi viikkosiivous :) Kaappeja ja muita siivoan, kun siltä tuntuu ;)

  VastaaPoista
 2. Mulla on kans muutaman vuoden ollu huonekerrallaan siivous taktiikka ! Ja toimii :) Aion alottaa ensi viikolla ja samalla meille saapuu joulu enemmissä määrin ! Iloista viikkoa sinulle♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! (: Uskon, että tästä tulee kyllä uusi joulunajan perinteeni. (:

   Poista
 3. Mulla on kans ollut tämä projekti. Ensin oli eteinen, matonkin pesin kun kesällä se jäi pesemättä. Annoin vanhan pikkukaapin pois, kun vintissä odotti käyttöön ottoa yksi kauniimpi. Nyt eteinen on valmis, ovetkin on pesty ja puunattu lattialistoja myöten; en varmaan olisi tätä tehnyt, mutta "ulkoilutan" hamsteria eteisessä ja siellä lattialla istuskellessa huomaa kaiken näköistä. No ei tuo muutaman neliön eteinen kauhea homma toki edes ollut. Tänään aloitin keittiön kanssa, huomenna vapaapäivä - se jatkuu heti aamusta.
  Ehkä haen myös muutaman koristeen vintistä sinne :-D

  VastaaPoista
 4. Hei wuhuu! hienoa että olen auttanut saamaan innostusta siivoamiseen! *onpas otettu olo* :D Mutta se on muuten totta -kuten tekstissäsi sanoit, että jouluna siihen siivoamiseen asennoituu eri tavalla, mullakaan ei esim. keväisin ole lähimainkaan samanlaista fiilistä siivota :P

  ps. Kaikki sympatia mahdolliseen(todennäköiseen) näyttö -stressiin, muistan elävästi omani muutaman vuoden takaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja varsinkaan silloin kun pitäisi ottaa joulukoristeita pois sitä siivousintoa ei juurikaan löydy. Kiitos tsempistä. Mulla on onneksi sen verran kiva työssäoppimispaikka että ihan hirveitä stresejä en ota, mutta pieni jännitys kuuluu asiaan. :)

   Poista
 5. Täällä myös perinne siivota koti pikkuhiljaa huone kerrallaan joulukuntoon. Joulun alla motivaatio on poikkeuksellisesti melko korkealla, ja urakkakaan ei tunnu mahdottomalta kun ottaa esim. huoneen viikossa. Ja sitten joulun alla onkin enää vain pikainen päällisinpuolin putsaus paikallaan, kun koti on muuten jo kunnossa. :)
  Tsemppiä tulevalle viikolle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! On paljon kivempi alkaa joulun vietto kun kämppä on siisti tai kaipaa vain pientä "hienosäätöä" (:

   Kiitos tsempeistä! (:

   Poista
 6. Kiitos vielä lyhdystä voi, että se loistaa ihanasti mun pimeää iltaa.. Viel en oo ehtinyt laitaa blogiin kuvaa..Oon reissaullut :) kuvii tulee jossain vaihessa, kun asetun kotiin :))) iloista Joulun odotusta sinulle toivoo: Nukekekoti Lounatuuli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että se on mieleinen! :) Ja samoin lämpöistä joulun odotusta myös sinulle! 💖

   Poista

Ajattelitko jotain? Ole kiltti ja kirjoita se sanoiksi (: