sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Missä joulu vietetään?

Viimevuosina meille ei ole enää ollut niin selvää, että missä joulua vietetään. Muutamia vuosia takaperin oli itsestään selvää, että jouluna mennään Säkylään kummitädin luo, mutta enää ei. Tämä johtuu vain ja ainoastaan siitä, että isovanhempani - tarkemmin sanottuna pappani - alkaa olla sen verran vanha, että monenlaiset vaivat ovat tulleet osaksi jokapäiväistä elämää. Jos hän on kunnossa, hän lähtee mielellään Säkylään joulua viettämään, mutta jos kunto on toinen, muuttuvat joulunviettosuunnitelmat. 

Viimejoulu ei ollut oikeastaan joulu. Pappa vietti sen sairaalassa emmekä me muut oikein tienneet missä olisimme ja miten päin. Joulu ei tuntunut joululta kun yksi tärkeistä ihmisistä makasi kipeänä sairaalassa. Edellisjoulu (2011) sen sijaan vietettiin kivasti yhdessä mutta sitten taas sitä edeltävänä jouluna (2010) mamma ja pappa viettivät joulun erillään meistä pappan juuri saatua sydämentahdistimen ja happimaskin. 

Nykyjoulut eivät siis enää ole kovin varmoja ja siksi en uskalla spekuloida. En ole kaupunkijoulujen suuri ystävä, mutta jos se, että saamme kaikki olla yhdessä, vaatii joulun viettoa kaupungissa, en pane pahakseni. Eniten kuitenkin toivon, että tänä talvena pappa pysyy terveenä ja saamme viime joulua iloisemman joulun - tapahtuipa se sitten missä tahansa. 

Tässä vielä muutama kuva menneistä jouluista:
4 kommenttia:

  1. meille on tulossa järkyttävän erilainen joulu. kukaan ei ole kuollut(eikä toivottavasti kuolekkaan) mutta olemme päättäneet tehdä jotain TODELLA äärimmäistä :P pitäähän se sellanenki kokeilla kaiketi ainenki kerran :)

    VastaaPoista
  2. Meillä joulua ollaan vietetty kodissamme samalla isolla joukolla jo 8 kertaa, parin viime joulun alla on ollut vähän epävarmuutta äitini voinnistaniinkuin tänäkin jouluna,mikä voisi muuttaa suunnitelmia ! Toivotaan siis yhdessä että läheisemme pysyisivät suhtkoht terveinä ♥

    VastaaPoista

Ajattelitko jotain? Ole kiltti ja kirjoita se sanoiksi (: