tiistai 25. kesäkuuta 2013

Kun joulu pääsi yllättämään...

Olen ollut kesäfiiliksissä siitä lähtien kun jäin lomalle enkä ole muistellut saatikka edes vahingossa muistanut sellaista asiaa kuin talvi ja sen mukanaan tuomaa joulua. Sitten kipusin mökin vintille aikeenani tutkia mitä se on syönyt sisäänsä. Ja mitä sieltä löytyikään? Valtava pahvilaatikollinen joulukoristeita; omppuja, enkeleitä, valoja, köynnöksiä.. mitä ikinä voi kuvitellakaan. 

Siinä sitä sitten oltiin - vintin lattialla haaveilemassa joulusta. Ei kuitenkaan mistä tahansa joulusta, vaan joulusta mökillä. Mökillä joulu on vietetty viimeksi kun minä olin vielä lapsi. Ja kun niitä kuvia katselee, tulee ihanan lämmin olo ja kaipuu niihin vuosiin. Kumpa joskus  vielä viettäisimme joulun mökillä. 

Ymmärrän kyllä miksi ei, sillä pappani on yli 80 eikä pääse rollaattorin kanssa lumessa (jos sitä on) kulkemaan. Lisäksi siellä on tähän asti ollut pelkkä ulkovessa, jonne vanhuksia ei keskellä talvea ole kiva laittaa kykkimään. Tänä vuonna asiaan on tullut kuitenkin muutos, sillä hankimme kuivakäymälän sisälle. Herättelen siis toiveita, että joulu voitaisiin viettää mökillä. 

Aikani koristeita ihailtuani, kääräisin ne visusti takaisin laatikkoon. Sen jälkeen on aina iltaisin mieleeni hiipinyt talvi ja joulu - varsinkin näillä helteillä sitä vimmatulla tavalla toivoo, että taivaalta sataisin hetken aikaa ihanan vilvoittavaa lunta (:

Aloin jopa virkata Seitsemän veljestä -langasta torkkupeittoa uudelle sohvallemme - ihan vain sitä varten, että se on sitten valmis kun syksy saapuu (: 

Hyvää kesää ja vilvoitelkaa talvisilla ajatuksilla. Lopussa on muutama kuva minun lapsuuteni mökkijouluista. Kuvat ovat väliltä 1993-1996. 

4 kommenttia:

 1. Mulla on (never ending) suursiivous käynnissä ja kaappien kätköistä on löytynyt aika monen joululahjan ainekset. Kaikenlaisia materiaaleja juttuihin, joita en ole ehtinyt tehdä. Jos nyt alottaisi, niin ei tulisi niin kova kiire.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, pitäisi varmaan kanssa aloittaa hyvissä ajoin - ainakin yrittää. Totuushan on se, että vaikka kuinka on "hyvissä ajoin" liikenteessä niin joulun alla tulee armoton kiire :D

   Poista
 2. Aivan ihana blogi!! Satuin löytämään tän, kun googletin joulujuttuja ja oli pakko lukea heti koko blogi. :) Ihanaa, että jaksat kirjottaa joulujutuista.
  T. Toinen jouluihminen :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. heidi: Kiitos ja tervetuloa, kiva että viihdyt. Kesän kääntyessä syksyksi alkaa tämäkin blogi taas heräilemään "kesähorroksestaan" (:

   Poista

Ajattelitko jotain? Ole kiltti ja kirjoita se sanoiksi (: