maanantai 5. marraskuuta 2012

Pieniä kotitekoisia herkkuja lahjaksi


Itse tehdyt karkit ja muut pienet syötävät ovat tainneet säilyttää suosionsa melko kauan. Toki taisi olla vuosia, jolloin ne eivät olleet aivan niin "pop" kuin mitä ne viimejouluina ovat olleet. Itse ainakin tykkään saada ja antaa jotain itse tehtyä syötävää. Siksipä pieni postaus aiheesta. 

1. Edellisjouluna tein lahjaksi ison satsin suklaassa dipattuja aprikooseja ja pakkasin ne kauniisiin lasipurkkeihin. Ne olivat hyviä ja todella helppoja toteuttaa. Dippaamiseenhan voi käyttää mitä suklaata ikinä mieliikään ja voihan aprikoositkin vaihtaa johonkin muuhun kuivattuun tuotteeseen. 


2. Perustryffelit ovat myös helppo tehdä. Kaikki eivät toki tryffeleistä tykkää, mutta itse henkilökohtaisesti jopa nämä itsetehdyt maistuvat. Lisäksi  ne ovat kauniin näköisiä jo itsessään saatikka sitten kun ne asettelee esim. kauniine karkkivuokineen nättiin jouluiseen rasiaan. Ohjeen näihin tryffeleihin löydät TÄÄLTÄ


3. Kirsikkatryffelit valmistuvat periaatteessa aivan samalla tavalla kuin tavallisetkin, mutta niihin laitetaan lisäksi kirsikkalikööriä. Näitä en ole itse kokeillut, mutta koska kaapista löytyy kirsikkalikööriä, voisin tänä vuonna laittaa lahjapakettiin juurikin näitä herkullisen näköisiä palleroita. Ohje löytyy TÄÄLTÄ.

4. Marmeladinamien ohje vaikuttaa todella herkulliselta eikä sekään tunnu osaamista liikaa vaativan. Myös näitä voisi kokeilla - kunhan löydän agar-hiutaleet. En ole moisista ikinä kuullutkaan. Ohje löytyy TÄÄLTÄ.


5. Karpalo-valkosuklaafudgesta saa varmasti hieman erilaisemman joululahjan, sillä karpaloa ei vielä tähän mennessä ole ainakaan kaupan makeisissa näkynyt. Tätä voisin ehkä oman suvun joulupöytään viedä. Ohje löytyy TÄÄLTÄ


Muun muassa tällaisia ihanuuksia löysin Kotilieden jouluarkistoista - toki on olemassa vielä paljon paljon muita herkkuja, mutta nämä olivat kaikki sellaisia, joita itse aion kokeilla. Toivottavasti joku muukin saa näistä inspiraatiota! 

4 kommenttia:

 1. Kiitos vinkeistä, minä ainakin inspiroiduin näistä! :)

  VastaaPoista
 2. Oon tehny nyt jo muutaman kerran valkosuklaa fudgea lahjaksi ja se on aina tosi tykättyä. tosi hyvin siihen sopii myös esim saksanpähkinät :) ja karpalo karkkeja oon tehny tummasta suklaasta ja kuivatuista karpaloista ja koristelut valkosuklaalla ja sitten muotoillut levyksi ja myöhemmin leikannut neliöiksi(helposti itsetehtyä ja valtavan hyvää!) :) ja oon myös aprikoosia kokeillu :D ja ens jouluks on kans suunnitteilla jo monta uutta karkkikokeilua :) kivaa saada inspiraatioo näistä postauksista :)!

  VastaaPoista
 3. Oi oi, karpalo-valkosuklaafudge säväytti eritoten, oikein herahti vesi kielelle! kiitti ohjeesta :)

  VastaaPoista
 4. Tuo karpalo-valkosuklaa fudge tulee varmasti kokeiluun :) Kuivattuja karpaloita löytyy kyllä ja suht edullisesti mm. s-ryhmältä (rainbow) :)

  VastaaPoista

Ajattelitko jotain? Ole kiltti ja kirjoita se sanoiksi (: