perjantai 9. marraskuuta 2012

Huopakuusi

Jokin aika sitten tein kirjoituksen itse tehdyistä kuusista ja tänään päätin toteuttaa ensimmäisen niistä. Asiaa vauhditti oikeastaan se, että sain äidiltä pussillisen huopakankaita.

Tämä oli alkuperäinen inspiraatiokuva:


Lähdin rakentamaan kuusta styroxkartion päälle (niitä saa mm. Tiimarista). Maalasin kartion ensin vihreäksi akryyliväreillä (muutkin värit käyvät). 


Vihreästä huovasta leikkasin ympyröitä. Ympyrät voin piirtää vapaalla kädellä tai sitten voi käyttää jotain apuvälinettä. Minä käytin rasvatuubin korkkia, jonka halkaisija on noin 4,5cm. 

Aloin kiinnittää huopaympyröitä kartion alareunasta lähtien niin, että huvat tulivat hieman pohjan yli. Kiinnittämiseen käytin nupittomia neuloja. Toki voi myös käyttää esim. kuumaliimaa. Tällä tavoin etenin koko kartion ylös asti. 


Nyt kuusesta puuttuu vielä tähti ja mahdolliset koristeet. Lisäksi "havuja" pitää vielä hieman oikoa parempaan asentoon. Hauska ja melkoisen nopea työ. Tästä saa aika persoonallisen pöytäkuusen pienellä vaivalla. Näitähän voisi tehdä vaikka vähän erivärisistäkin huovista. Minulla olisi vielä vaaleampaa vihreää. Tai voihan tämänkin tehdän esim. jostain kauden trendiväristä. Ovathan tekokuusetkin nykyään vaikka pinkin värisiä joten miksei tästäkin voisi tehdä vähän erilaista? Toimii myös hauskana pikkujouluideana! 

3 kommenttia:

 1. Hei!! :)
  Tosi hyvä idea! (pienet patterivalot,ympärille ja kotelo piiloo kuusen sisälle.)
  Minulla tietsikka oli viikon rikki "APUA!,tänne blogiin oli ilmestynyt aivan ihani juttuja,,,nyt yön lisätunnit käyttöön:)ja käymään läpi blogisi.:)
  Pakkasta 10 astetta.lunta sen verran että maa valikia.
  Touhukasta viikonloppua:)

  t.punavihreä joulu :)

  VastaaPoista
 2. Nuo valot vois olla itse asiassa tosi hyvä idea, sisälle voi kaivrtaa patterikotelolle kolon. Ihana kuulla, että teillä on pakkasta ja lumen tuntua, eilen meilläkin oli pakkasta, mutta tänään se on jo vaihtunut taas vesisateeksi...

  VastaaPoista
 3. Tosi kiva idea ja just tarpeeks helppo, et vois jopa minulta onnistua :D Kiitos ohjeesta!

  VastaaPoista

Ajattelitko jotain? Ole kiltti ja kirjoita se sanoiksi (: