torstai 13. joulukuuta 2012

Parhaat itse tehdyt karkit

Kokeilin ohjetta, jonka löysin Joko joulun alkaa saa... blogista ja siitä tuli kyllä ehdoton suosikkini. Kyseessä ovat siis suklaaseen kastetut piparminttunapit. UIkonäkö ei päätä huimannut, joten kuvaa en viitsinyt ottaa. Kuvalliset ohjeet löydät yllä mainitsemastani blogista. Maku on kuitenkin ihanan raikas suklaan ja piparmintun yhdistelmä. 

OHJE:

0,5 tölkillistä makeutettua kondensoitua maitoa
n. 6dl tomusokeria
1 rkl piparminttuaromia
200 g tummaa suklaata
3 rkl sulatettua voita/rypsiöljyä

Sekoita piparminttuaromi ja noin 2dl tomusokeria kondensoituun maitoon. Ala sitten pikkuhiljaa vatkaimella sekoittaen lisäämään tomusokeria. Taikina on valmista kun se alkaa muistuttaa muovailuvahaa. Pyörittele siitä sitten haluamasi muotoisia palleroita ja pane kylmään noin tunniksi. Kun pallerot ovat hieman kovettuneet, sulata suklaa ja dippaa pallerot siihen. 

Miehestä nämä olivat liian raikkaita palleroita, mutta minä rakastuin. Olen muutenkin AfterEight-hullu, joten ei ihme, että nämä upposivat. Nämä voisivat olla myös ihan kiva lahjaidea, vaikka ovatkin kovin kotitekoisen näköisiä :D No, se on kai tarkoituskin. 

2 kommenttia:

  1. Minkä kokoisia palleroita ja monta tuosta satsista tuli? Ja tuota kondensoitua maitoa ei siis tässä ohjeessa tarvitse keitellä mitenkään? Kondensoitu maito on minulle tuttu vain banoffee-kakusta (ihana!), mutta siinä sitä keitettiin kolmisen tuntia ennen tölkin avaamista. Meillä ei muille uppoa minttukarkit, mutta itse olen hulluna fazermintteihin ja after eighteihin, ja piparminttuaromiakin löytyisi jo kotoa. Jos tästä tulee ihan hirmuisen iso satsi, niin sitten en uskalla kokeilla, tulisi vielä itselle minttuähky. Mutta pienen erän mielellään maistelisi. Olisitpa lähempänä, tulisin piipahtamaan kylässä! ;)

    VastaaPoista
  2. Pallerot olivat noin ruokalusikallisen kokoisia, niitä voi painella vähän littanaksi. Tästä tulee noin 20 palleroa, eli aika paljon. Js ei tosiaan tarvitse maitoa keitellä mitenkään (:

    Olisipa ihanaa saada sinut kylään! (:

    VastaaPoista

Ajattelitko jotain? Ole kiltti ja kirjoita se sanoiksi (: