perjantai 5. lokakuuta 2012

Riisipuuroa ja luumu-rusinasoppaa

Eilen tein ekaa kertaa tänä syksynä uudessa haudutuskattilassani riisipuuroa ja hyvää tuli. Lisukkeeksi keitin luumu-rusinasoppaa, joka on on joka joulun ehdoton herkku. Harmi vain ettei meillä ollut omenamehua, se olisi tuonut kivaa lisämakua siihen. Alla kumpaankin herkkuun ohjeet:

Riisipuuro
2dl vettä
2rkl voita
2dl puuroriisiä
1l maitoa
suolaa oman maun mukaan

Kuumenna vesi ja voi. Lisää riisit ja keitä kunnes riisit ovat imeneet voiveden. Lisää sitten maito ja kiehuttele noin 50 minuuttia kunnes puuro on tekeytynyt. Lisää lopuksi suolaa oman maun mukaan. 

Luumu-rusinasoppa
puoli pakettia rusinoita
paketti kuivattuja luumuja
1l vettä
0,5l omenamehua
kanelitanko
4rkl perunajauhoja + tilkka vettä
sokeria

Laita rusinat ja luumut sekä kanelitanko kattilaan omenamehun ja veden joukkoon, ja kiehauta kunnes luumut ja rusinat pehmenevät. Sekoita perunajauhot tilkkaan vettä ja sekoita keitoksen joukkoon. Anna pulpahtaa. Lopuksi voit lisätä soppaan oman maun mukaan sokeria. 

Koska en omaa kuvaa muistanut ottaa niin lainasin tämän ihanan kuvan TÄÄLTÄ


1 kommentti:

  1. Oli viidenkilon paketti rusinoita ja saman verran luumuja,tuli aikamoinen keitos,vettä ja sokeria olis pitäny laittaa varmaan enemmän. mkähän olis ollu oikea luumu/rusina määrä?

    VastaaPoista

Ajattelitko jotain? Ole kiltti ja kirjoita se sanoiksi (: