tiistai 4. joulukuuta 2012

Joulukalenteri: 4. luukku

Päivän kysymys:

Annatko/annatteko joululahjoja vai oletko/oletteko päätyneet johonkin muuhun ratkaisuun?

- Meillä ei perheen kesken lahjoja periaatteessa enää anneta ellei joku löydä jotain oikein kivaa, jota toinen tarvitsee tai on toivonut. Vain lapsille hankitaan lahjoja, mutta tällä hetkellä perheessä ei ole yhtään lasta. Ystävien kesken olemme antaneet pienet lahjat . Lemmikeille ei voi olla ostamatta söpöjä juttuja, nytkin löysin kummitädin koiralle ihanan karvapossun ja meidän Juksulle värisevän marsun. 

Tänä vuonna aion viedä joulupataan vaatteita ja leluja, joita meillä ei enää tarvita, tulee hiukan parempi mieli kun tietää tehneensä hiukan hyväntekeväisyyttäkin. 

7 kommenttia:

 1. Minä annan joululahjoja siitä yksinkertaisesta syystä, että rakastan niiden antamista. :-D mikään ei tunnu jouluna paremmalta kuin se, että tietää ostaneensa/tehneensä juuri saajalle täydellisen lahjan. mukavaa nähdä ilme, kun lahja on toivottu. :-)

  VastaaPoista
 2. Annan joululahjat äidille, isälle, siskoille, poikaystävälle sekä kummipojalleni! Pidän lahjojen antamisesta. Ja paketointi on parasta!

  VastaaPoista
 3. Kyllä vaan meillä lahjoja jaellaan. :)
  Minulle ja äidilleni olisi aivan mahdoton tehtävä olla ostamatta mitään.
  Niitä on kiva saada ja antaa. Oli sit aikuinen tai lapsi. :)

  VastaaPoista
 4. Meillä on monena jouluna puhuttu, ettei anneta aikuisille mitään paketteja, mutta aina se jää kauniiksi ajatukseski... ;) Mun mielestä on ihanaa antaa lahjoja myös aikuisille! Mutta meillä lahjotaan vaan muutamia aikuisia. Mun vanhemmat, miehen vanhemmat, kaksi veljeäni+toisen kihlattu ja miehen sisko ja hänen miehensä. Eikä paketit ole mitään suurensuuria. Pieni muistaminen jokaiselle. Joskus olen antanut jotain itse tehtyä. Tänä vuonna en ehtinyt kaikille tehdä itse jotain, vaan osalle ostettiin kaupasta. Mun mielestä parasta on lahjan antaminen, siitä tulee itse niin tosi hyvälle mielelle!!

  VastaaPoista
 5. Meidän perheessä on aina aika paljon lahjoja - varmaankin johtuen siitä, että äitini on ainoa lapsi, kuten minäkin. Yleensä lahjat muodostuu tarpeellisesta tavaroista, joista on voinut mainita pitkin vuotta - kuten kesällä mainitusta paistokasarista, josta on pinnoite mennyt, muttei ole itse saanut aikaiseksi ostaa uutta :)

  VastaaPoista
 6. Minä rakastan joulussa...sitä antamista ,muistamista;)
  Pihan linnut saavat erikois-herkkuja (ruokin kyllä koko talven ).
  Koira kavereille jotain,,,pieni "hammasharja+nappuloita omaan pakettiin.
  Ystäville jotain itse tehtyä.(sytykeruusuja+nätisti koristeltu tulitikkuaski)
  t.punavihreä joulu

  VastaaPoista
 7. Täälläkin annetaan jouluna lahjoja, tosin kohtuudella. Yleensä äidille ja isälle annetaan yhteinen lahja, joka on sekä minulta että veljeltä. Tämä toimii hyvin, sillä veli haluaa osallistua lahjaan joutumatta miettimään mitä antaa, kun taas minusta on ihanaa saada tehdä tai ostaa jotain vanhemmille, mutta varsinkin jokin vähän arvokkaampi on usein yhdelle liian kallis. Samoin annamme yleensä vanhempien kanssa yhteisen lahjan veljelleni. Eli lahjoja ei kerry monia, ja nekin ovat sellaisia käyttötarvikkeita, joita on toivonut tai joista on maininnut joskus ohimennen. Miesystäväni kanssa vaihdamme myös yhdet lahjat, samoin parin läheisimmän ystävän kanssa annamme lahjat toisillemme. Eli noin viisi lahjaa ostan per vuosi, nyt kun laskeskelen. Muunlaista joulumuistamista on sitten enemmän, esim. joulun alla viemisiksi on kiva viedä jotain itse tehtyä ja jouluista.

  VastaaPoista

Ajattelitko jotain? Ole kiltti ja kirjoita se sanoiksi (: