keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Joulukalenteri: 5. luukku

Eilinen lahjakysely innoitti tosi monet vastaamaan, mikä on mahtavaa! Kiitos kommenteista!

Päivän kysymys:

Onko joulupöydässänne jokin ruokalaji, jonka itse jättäisit sinne tuomatta, mutta jonka joku muu joka vuosi tahtoo?

- Meillä kaikki paitsi minä, syövät lipeäkalaa. Joulupöytään sitä vaativat erityisesti äitini ja kummitätini. Itse en välitä moisesta limamaisesta mauttomasta lötjäkkeestä. Toinen ruokalaji, jota en siedä, on rosolli. Minun puolestani sen saisi heivata mokoman. Noh, makuja on monenlaisia ja on se kai hyvä, että joku tykkää enemmän toisesta ruoasta ja toinen toisesta - tuleepahan kaikki syötyä tasapuolisesti. 

8 kommenttia:

 1. MAkaronilaatikko ilman lihaa. Tätä ei kuitenkaan enää meidän joulupöydässä näy, kun vietämme joulua oman perheen kesken. Aiemmin oli anoppi ja appi sekä miehen sisko lapsineen meillä. Silloin piti olla makaronilaatikkoa...

  VastaaPoista
 2. Meitä on yleensä vain meidän neljän hengen perhe ollut kasassa jouluaattona, joten pöydässä on ollut oikeastaan vain sellaista, mikä kelpaa kaikille. Tosin selkeitä eroja mauissa kuitenkin on. Minä ja äitini (Karjalasta kotoisin) pidämme riisipiirakoista ja lanttu- ja porkkanalaatikosta sekä rosollista, veljeni ja isäpuoleni (Helsingin kasvatteja) pitävät perunapiirakoista ja perunalaatikosta sekä herneistä. mutta aina kaikki kuitenkin kaikkea ottavat ja kaikkea pitää kaikkien mielestä pöydässä olla. Olipa monta "kaikkea". :) Silloin tällöin mieheni osallistuessa meidän jouluaterialle, saattaa sinne tulla jotain ekstraa, mutta toisaalta kokeilemme mielellämme jotain uuttakin aina silloin tällöin.

  VastaaPoista
 3. Minäkään en piittaa rosollista, se saisi kyllä jäädä pois puolestani! Silleistäkään en pidä, mutta isäni ja pikkusiskoni vaativat niitä joka joulu :)

  VastaaPoista
 4. Rosolli :D Äidin täytyy kuitenkin aina saada sitä.

  VastaaPoista
 5. Rosollia vaatii muu perhe, mutta itse inhoan punajuurta, joten sitä en edes maistele. Myös käytännössä kaikki kalat jäävät omalta osaltani pois, vaikka se monen muun herkkua onkin. Graavilohta saatan villille päälle sattuessa maistaa ihan pikkuisen tietääkseni, maistuisiko se minusta jotenkin maagisesti paremmalta, mutta sitä ihmettä ei ole vielä tapahtunut. En siis pidä kalan mausta ollenkaan.

  VastaaPoista
 6. Minä jättäisin aika monet kalanaposteltavat ja kaikki sillit yms pois! Rosolli kelpaa kyllä vähän karsittuna versiona ;)

  VastaaPoista
 7. Itse jättäisin tuon rosollin pois :) ainoastaan äitini syö sitä perheessämme, mutta kiva, että hän sitä kerran vuodessa saa!

  VastaaPoista

Ajattelitko jotain? Ole kiltti ja kirjoita se sanoiksi (: