tiistai 11. joulukuuta 2012

Joulukalenteri: 11. luukku

Teetkö jouluruokia itse vai ostatko lähes kaiken valmiina?

- Meillä laatikot (porkkana, lanttu ja peruna), rosolli ja italiansalaatti tehdään itse. Graavilohikin graavataan itse. Valmiina ostetaan kinkku (joka tosin itse paistetaan), punajuurisalaatti ja muut pienet (coktailkurkut, herneet..). Savulohikin paistetaan itse. En voi sietää tehdasvalmisteisia laatikoita yms, omatekemät ovat parhaita. 

2 kommenttia:

  1. Itse pidan kyllä esimerkiksi lanttulaatikosta esimerkiksi. Mutta luulen että tekisin itse mahdollisimman paljon ihan vaan tekemisen ilosta jo :) Mieheni lapsuudenkotona, jonne olemme menossa jouluksi, tehdään kyllä myös lähes kaikki itse. Siellä joulupöydän kruunaa kylmäsavuporo, eikä kinkku ole niin tärkeä.

    VastaaPoista
  2. Itse kun vietän joulua vielä vanhempieni kanssa, niin en tee mitään jouluruokia, autan vain parhaani mukaan heillä käydessäni. Mutta äitini ja isäni siis paistavat itse kinkun, laatikot tehdään, samoin karjalanpaisti ja -piirakat.

    Rosolli ja imelletty perunalaatikko ostetaan valmiina, koska niitä syö vain muutamat henkilöt. Graavilohi ja savulohi tulevat myös kaupasta. Samoin sillit, sinapit yms muut höysteet :)

    VastaaPoista

Ajattelitko jotain? Ole kiltti ja kirjoita se sanoiksi (: