keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Joulukalenteri: 12. luukku

Millainen on sinun suhteesi joulupukkiin?

- Minä uskon joulupukkiin - olen aina uskonut. Mutta pidän joulupukista enemmän ajatuksen tasolla, en välitä konkretisoidusta pukista. Meille ei pukki tule kun ei ole lapsia perheessä. Luultavasti jos itsellä joskus on lapsia, ei meille pukkia konkreettisesti tule - taitaa pukki jäädä mielikuvituksen tuotteeksi, mystiseksi hahmoksi, jonka lapset epätoivoisesti yrittävät nähdä :D 

5 kommenttia:

 1. Ihana ajatus, ja ainakin kovasti haluan uskoa joulupukkiin. Jollain tasolla uskonkin, mutta en siten, että hän tuo jouluna lahjat kaikille lapsille savupiipun kautta... Joulupukki ei ole käynyt meilläkään aikoihin, kun ei ole lapsia.

  VastaaPoista
 2. Minusta oli ihanaa ne vuodet, kun lapset olivat pieniä ja jännittivät pukin tuloa. Se riemu oli ihanaa katseltavaa, kun saivat lahjoja ja juttelivat pukin kanssa. Seuraavaksi pukki käynee meillä kun joskus saamme lastenlapsia.

  VastaaPoista
 3. Mullä joulupukki kuuluu jouluun, mutta se on enemmänkin semmonen hahmo. Meillä käy kyllä joulupukki aattona tuomassa lahjat ja lapset saa jutella pukin kanssa, mutta tärkein merkitys on Jeesuksen syntymä. Meillä joulu on tärkein juhla vuodessa ja sitä aletaan valmistelemaan jo syksyllä. Perhe kokoontuu yhteen, rauhoitutaan, syödään hyvin ja ehdottomasti katsellaan jouluelokuvia! Ne on ihania <3 Vaikka ei paastota ennen joulua niin meille jouluateria on todella tärkeä. Käydään aina saunassa ennen sitä ja pukeudutaan siististi :)

  VastaaPoista
 4. Itsellenikin joulupukki on enemmänkin hahmo ja monet pukkia esittävät (esim. kauppakeskuksissa kuljeskelevat pukit) ovat karmeita.

  VastaaPoista
 5. Pidän Joulupukki -ajatuksesta, sen mystisyydestä. Ja haluan uskoa pukkiin, monet pienet joulunajan jutut ovat tonttusten tekosia, ja sitenhän pukinkin täytyy olla olemassa, eikö vain? Kun olin pieni niin uskoin pukkiin, kunnes sellainen tuli käymään... Niin pitkään kun se oli vain tuonut lahjat kuusen alle meidän ollessa saunassa, joulupukki oli todellinen. Jos minulla joskus on lapsia, niin en usko pukin kyläilevän meillä. Haluaisin varmasti säilyttää sen mystisyyden. Uskoa voi, vaikka ei näe.

  VastaaPoista

Ajattelitko jotain? Ole kiltti ja kirjoita se sanoiksi (: