torstai 10. joulukuuta 2020

Ihana banaanikakku / Lovely banana cake


Usein meillä muuttuu banaanit ruskeapilkullisiksi ennen kuin kukaan kerkiää niitä syömään. Nyt päätin ottaa itseäni niskasta kiinni ja kerrankin hyödyntää ne sen sijaan, että heittäisin ne lopulta mustina ja löysinä roskikseen. Mieleeni juolahti luottobanaanikakun resepti ja eikun tuumasta toimeen. 

Tarvitset: 

2 munaa
2,5dl sokeria
2 ylikypsää banaania soseutettuna
2tl leivinjauhetta
1tl ruokasoodaa
2tl vaniljasokeria
2tl kanelia
2,5dl vehnäjauhoja
0,5 dl Alpron soijavisipiä (tai ihan tavallista vispikermaa)
150g sulatettua Floraa (tai voita)

Tämä resepti on siitä helppo, että kaikki vaan sekaisin ja vuokaan. Kakkua paistetaan uunista riippuen 45min-1h 200 asteessa. Kakku tumma pinnasta ja saa ihanan rapean kuoren. Valmis se on siinä kohtaa kun tökkäät tikun tai haarukan sisään ja taikinaa ei enää tartu. 

///////////////////

If you have bananas with brown dots you don't really wanna eat anymore, use them in this super delicious cake. You'll only need to mix all the ingredients and then bake the cake in 200 for about 45min-1h. It's ready when the dough doesn't stick in your fork anymore. 

You'll need: 

- 2 eggs
- 2,5dl sugar
-2 teaspoons baking powder
- 1 teaspoon baking soda
- 2 teaspoons vanilla sugar
2 teaspoons of cinnamon
2,5dl wheat flour
0,5dl dairy-free or ordinary whipping cream
150g melted butter or some other plantbased fat

1 kommentti:

  1. tuotapa vois vaihteeksi kokeilla,paistan banaanilettuja,"tummista-banaaneista"
    Kiitos 😋

    VastaaPoista

Ajattelitko jotain? Ole kiltti ja kirjoita se sanoiksi (: