lauantai 23. joulukuuta 2017

Kylmäsavulohihyydyke


Raaka-aineet: 

♥ 4dl vispikermaa
♥ 2 prk smetanaa
♥ 6 liivatelehteä
♥ 300-400g kylmäsavulohta
♥ 1 dl silputtua tilliä
♥ 1 dl silputtua ruohosipulia
♥ ½sitruunan mehu
♥ ropsaus suolaa ja pippuria


1. Laita liivatteet likomaan kylmään veteen. 

2. Silppua kylmäsavulohi, tilli ja ruhosipuli valmiiksi silpuksi. 

3. Vatkaa vispikerma. 

4. Purista sitruunasta mehu ja kuumenna se. Sulata lionneet ja puristetut liivatteet kuumaan sitruunamhuun. Anna jäähtyä hetki. 

5. Valuta siruuna-liivateseos ohuena norona vatkattuun vispikermaan ja sekoita hyvin. 

6. Sekoita kala, tilli ja ruohosipuli sekä suola ja pippuri smetanaan. Lisää vispikerma-liivateseos smetanatahnaan. 

7. Levitä tasaisesti vuokaan ja anna jähmettyä jääkapissa vähintään 4 tuntia. Parhaan maun saat antamalla hyydykkeen maustua yön yli. 



Lopputuloksesta kuvaa sitten kun se on joulupöydässä eli huomenna! :) 

2 kommenttia:

  1. Hei!
    Koitin ohjeesta löytää,mutta en näe kuinka monta liivatelehteä reseptiin tulee? 🙂

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kiitos viestistä ja huomaamisesta. Nyt ohje on päivitetty. :)

      Poista

Ajattelitko jotain? Ole kiltti ja kirjoita se sanoiksi (: