sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Joulukukat

Torstaina haimme kolmessa polvessa joulukukat Raisiosta Pirilän kukkatalosta, jossa on mielestäni parempi ja laadukkaampi valikoima uin esim. Plantagenissa. Kukat saivat totutella paketeissan uuteen kotiinsa pari päivää, mutta nyt ne ovat kaikki päässet esille ja kaunistavat nyt jouluista kotiamme omalla loistollaan. 


Minijouluruusut pääsivät yrttipurkkeihin keittiön pöytää koristamaan. Viime vuonna samassa astiassa oli minijoulutähtiä, mutta tänä vuonna valitsin nuo ruusut. Jos hyvin käy ja saan ne pidettyä hengissä, ne voi kuulemma istuttaa pihalle ensi keväänä. 


Rakastan mehikukkia ja vaikka en muuten pidä kukkien koristelusta niin tähän kasviin glitteri sopii ja se tuokin meille pienen pilkahduksen joulun glamouria.Tulilatva on melko helppo kukka, sillä sen pitäisi pärjätä, vaikka unohtaisikin kastella. Itse asiassa ohje on, että kerran kastelee kunnolla ja sitten antaa mullan kuivahtaa. 


Valkoinen atsalea on kaikessa runsaudessaan kaunis. Meillä oli viimejoulunakin atsalea ja muistan sen kukkineen pitkään. Atsalean kukat pitää viileästä ja sitä pitää kastella melkoisen usein. 


Joulutähti olla pitää, tottakai! Muistattehan, ettette päästä joulutähteänne paleltumaan tai kuivumaan niin se kukkii pitkään ja kauniisti! (:Tätä sen sijaan ei pidä kastella paljoa tai varret venyvät. Amaryllis on kyllä joulun parhaita kukkia, kunhan aukeaa... Tämän yksilön pitäisi olla valkoinen. 

Miehelle sanoin tosiaan, että lähden hakemaan pari kukkaa ja tulin kuuden paketin kanssa kotiin. No, minulla oli lukiossa lyhyttäkien lyhyempi matikka... :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ajattelitko jotain? Ole kiltti ja kirjoita se sanoiksi (: