sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Joulukalenteri: 9. luukku

Leivotko joulupiparit (jos leivot) omatekoisesta taikinasta vai ostatko valmiin taikinan kaupasta?

- Meillä on aina leivottu piparit omatekoisesta taikinasta, jonka kummitätini on aikoinaan kehitellyt. En voi sietää kaupan taikinaa. Ainoastaan piparkakkutalon aion tänä vuonna leipoa kaupan taikinasta, sillä omamme on siihen liian pehmeää. Omatekoisesta taikinasta tulee parhaan maun lisäksi ihana tuoksu. 
4 kommenttia:

 1. Meillä on äitin kanssa tapana pitää pipari talkoot. Eli kyllä leivotaan ja omasta taikinasta. :)
  Kaupan taikina on tosi mautonta.

  VastaaPoista
 2. Meillä käytetään kaupan taikinaa, koska itse en pidä pipareista lainkaan ja miehelle kelpaa vallan hyvin marketin taikinaversiotkin ;)

  VastaaPoista
 3. Teen itse oman taikinan, sillä jo sen tekeminen on niin jouluisaa puuhaa. Ja ne tuoksut....! Taikinan tekeminen on myös oikeasti helppo ja todella nopea homma, eikä siinä voi oikein mennä pieleen. Omatekoinen taikina on pehmeämpää, ja mielestäni siitä tulee paremman makuiset piparit (sen hurmaavan tuoksun lisäksi). Piparkakkutaloihin olen käyttänyt kaupan valmistaikinaa, sillä se on kovempaa. Ja talot tulee harvoin syötyä, tai ainakin päällä on koristeita niin paljon, ettei itse piparin maulla ole niin väliä.

  VastaaPoista
 4. Täällä kanssa yksi, joka ei koske valmiisiin kaupan taikinoihin muuten kuin piparitalohommien yhteydessä! Minusta tuo kaupan taikina ei maistu eikä tuoksu juuri muulta tympeän makealta. Kyllä omatekoisessa on siihen verrattuna potkua :) Ja tosiaan, eipä sen taikinan tekeminen ole mikään suuri tai vaikea juttu.

  VastaaPoista

Ajattelitko jotain? Ole kiltti ja kirjoita se sanoiksi (: