torstai 6. joulukuuta 2012

Joulukalenteri: 6. luukku ja Itsenäisyyspäivä!

Oikein talvista Itsenäisyyspäivää kaikille! Ihanaa, että tänä vuonna maailma on juuri tänä päivänä Suomen värinen - taivas tosin ei ole sininen, mutta se tuskin haitannee. 

(Kuva TÄÄLTÄ]

Itsenäisyyspäivän kunniaksi myös tämän päivän kysymys koskee Suomea.

Oliko ennen kaikki paremmin ja millaisena Suomen nykypäivänä näet?

- Tällä hetkellä minusta tuntuu että kaikki oli ennen paremmin - ehkä siksi, että olin lapsi ja lapsuudessani kaikki oli ihanaa ja vaivatonta. Muutenkin tuntuu, että menneisyys muistuu mielee nykyisyyttä parempana, koska siitä haluaa muistaa vain ne hyvät asiat. Ja onhan se tärkeää, että huonot asiat "unohtuvat", sillä mitäpä sitä menneitä muistelemaan. 

Nykypäivän Suomi on kääntymässä itseään vastaan. Hygienia, teknologian kehitys ja kaikki alkavat mennä rajojensa yli, jolloin niistä tulee ongelma. Kehittyvän teknologian myötä vuorovaikutussuhteet huononevat, ihmiset syrjäytyvät helpommin kun mitään asiaa ei tarvitse hoitaa vastatusten jonkun toisen ihmisen kanssa. Hygienia alkaa olla jo liiallista, se tekee ihmisistä pikemminkin enemmän sairaita. 

Kuulostaa siltä, kuin olisin kovinkin katkera nyky-Suomestamme. Osin kyllä, en allekirjoita täysin tämän maan lainsäädäntöä ja inhoan välinpitämättömyyttä, joka monissa ihmisissä itää. Olen silti sitä mieltä, että oma maa paras maa. Rakastan Suomea, enkä muuttaisi täältä mistään hinnasta. Paljon on hyviä asioita - meillä on vielä toistaiseksi luontoa, vuodenajat ovat vielä toisistaan erotettavat, palvelut pelaavat ja on muutenkin ihan mukavaa - ainakin useimmiten. Elämä Suomessa on elämisen arvoista ja Suomi itsessään on edelleen paras maa! 

3 kommenttia:

  1. Hankala kysymys. Mie otin tavoitteekseni vastata jokaiseen siun joulukalenterikysymykseen, joten jotain on sanottava :) En ota kantaa siihen olivatko "ennen asiat paremmin", vaan totean, että on ihanaa asua Suomessa ja pidän itseäni onnekkaana, kun olen syntynyt tänne.

    VastaaPoista
  2. Oikein mukavaa itsenäisyyspäivää :)

    VastaaPoista

Ajattelitko jotain? Ole kiltti ja kirjoita se sanoiksi (: