sunnuntai 27. joulukuuta 2020

Maidoton kettukarkkijuustokakku

 Äiti bongasi jostain lehdestä Kotilieden kettukarkkijuustokakun ohjeen ja kysyi mahtaisiko siitä saada muunneltua maidottoman version joulupöytään. No tottakai saa! Kaikesta saa kun vaan vähän pähkii ja suunnittelee. Ja minähän tietysti ryhdyin tuumasta toimeen. 

Alkuperäisen ohjeen löydät TÄÄLTÄ

Ja tässä on minun versioni: 

TARVITSET: 

POHJAAN

150g mantelimassaa

75g Flora maidotonta

2 kananmunaa

3rkl maissitärkkelystä

1rkl vaniljakreemijauhetta


TÄYTE

5 liivatelehteä

200g Sheese-tuorejuustoa

2dl Alpron soijavispiä

2dl Oatlyn turkkilaista gurttia

½dl sokeria

1tl vaniljasokeria

1rkl vaniljakreemijauhetta

2rkl sitruunamehua


PÄÄLLINEN

pussillinen kettukarkkeja

3/4dl vettä

punaista elintarvikeväriä


KORISTELUUN

pussillinen kettukarkkeja


Vaahdota pohjaa varten huoneenlämpöinen mantelimassa ja rasva yhteen. Lisää munat yksitellen ja vatkaa hyvin. Siivilöi joukkoon tärkkelys sekä vaniljakreemijauhe. 

Pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. 

Paista 175 asteessa n. 15 minuuttia. 


1. Anna pohjan jäähtyä kunnolla ennen kuin teet täytteen. 

2. Täytettä varten pane liivatteet likomaan ja vaahdota sitten soijavispi. Lisää joukkoon tuorejuusto ja turkkilainen gurtti sekä sokerit ja vaniljakreemijauhe. 

3. Kuumenna sitruunamehu ja sulata liivatteet siihen. Lisää seos sitten ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteen joukkoon. 

4. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia ja tee sitten päällinen.

5. Päällistä varten sulata 3/4dl vedessä pieniksi pilkotut kettukarkit. Varo keittämästä liian kauan ettei päällisestä tule liian "tiukkaa". 

6. Sulanut seos jähmettyy nopeasti, joten se kannattaa lusikoida melko rivakasti kakun päälle. 

7. Valmiin kakun voi koristella kettukarkeilla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ajattelitko jotain? Ole kiltti ja kirjoita se sanoiksi (: