perjantai 5. joulukuuta 2014

Suloiset porkkanasämpylät

Tänä aamuna minun teki mieli pehmeitä ja lämpimiä itse tehtyjä porkkanasämpylöitä. Nopeasti ne pyöräytin ja nyt niitä on melkoinen pino pyyhkeen alla odottelemassa syöjiään. (:


Ohjeena seuraava:

Tarvitset:
5dl maitoa tai vettä (minä käytin maitoa)
1rkl sokeria
2tl suolaa
3-5 porkkanaa raastettuna
25g tuorehiivaa TAI 1 pss kuivahiivaa
1dl kaurahiutaleita tai -leseitä
½dl öljyä (neitsyt- rypsi- auringonkukka-....)
10-12 dl vehnäjauhoja

1. Lämmitä vesi tai maito hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi. 
2. Lisää sokeri, suola ja raastetut porkkanat. Jos käytät tuorehiivaa, lisää myös se tässä vaiheessa. 
3. Sekoita kuivahiiva jauhojen joukkoon ja lisää puolet jauhoista taikinaan. Sekoita hyvin.
4. Lisää öljy ja kaurahiutaleet ja sekoita. 
5. Lisää loput jauhot ja vaivaa käsin. Taikina saa jäädä tahmaiseksi ja hieman löysäksi. 
6. Pane taikina pyyhkeen alle lämpimään kohoamaan noin 30-60 minuutiksi. 
7. Kun taikina on kohonnut, pane uuni lämpiämään 225 asteeseen. 
8. Jauhota työtaso hyvin ja kaada taikina siihen. Vaivaa siitä ilmakuplat pois ja palottele siitä noin 20 osaa, joista pyörittelet sämpylät. 
9. Anna sämpylöiden kohota 10 minuuttia vielä pellillä. 
10. Paista sämpylät uunin keskitasolla noin 15 minuuttia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ajattelitko jotain? Ole kiltti ja kirjoita se sanoiksi (: