keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Mitä jouluna jälkiruoaksi?

Minä olen lupautunut taas tänä vuonna järjestämään jälkiruoan jouluksi. Olen tässä etsinyt hyviä vaihtoehtoja ja löytänyt muun muassa seuraavia aika hauskojakin vaihtoehtoja. 

JOULUINEN PANNACOTTA

Kuva: dansukker
4–6 annosta
Ainekset
5 dl kermaa
1 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
½ tl kanelia
½ tl kardemummaa


Tarjoiluun
karpaloita tai kiinteitä hedelmäpaloja
Dansukker Vaaleaa siirappia



1. Mittaa kerma, sokerit ja mausteet kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi sekoitellen ja anna kiehua poreillen ½ minuuttia.
2. Kaada seos pieniin purkkeihin ja anna hyytyä jääkaapissa parista tunnista seuraavaan päivään.
3. Viimeistele jälkiruoat karpaloilla tai hedelmäpaloilla ja siirappilorauksella. Jos mahdollista, tee viimeistely vasta juuri ennen tarjoilua.
4. Sulje kannet ja kietaise värikäs kangas tai silkkipaperi kannen päälle ja nauha purkin ympärille. Vie jälkiruokatuliaisena.

GLÖGI-KERMAPANNACOTTA
KUVA: Hellapoliisi

Glögi-kermapannacotta
2 dl laimennettua glögiä

1 dl hyytelösokeria
2 1/2 dl kuohukermaa
1/2 dl hyytelösokeri Multia
1/2 tl vaniljasokeria

Mittaa glögi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää hyytelösokeri ja sekoita, kunnes liemi kirkastuu.  Jaa liemi annospikareihin ja nosta jääkaappiin hyytymään.
Valmista kermavanukas kun glögihyytelö on jähmettynyt.

Mittaa kuohukerma ja hyytelösokeri Multi kasariin ja kuumenna kiehuvaksi.
Anna kiehua noin puoli minuuttia. Jaa liemi glögihyytelöannosten päälle.
Nosta kylmään jähmettymään.


OMENAINEN GLÖGI-JUUSTOKAKKU

KUVA: Hellapoliisi

Omenainen glögi-juustokakku
noin 8 annosta

Pohja:
200-300 g Fanipaloja, Original tai Juhla

Täyte:
6 liivatelehteä
2 dl vispikermaa 
200 g Philadelphia tuorejuustoa, maustamaton
1 dl fariinisokeria
1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl piparkakkumaustetta
2 dl omenasosetta, kevyesti makeutettua
1/2 dl vaaleaa glögiä

Pinnalle:
3 liivatelehteä
2 dl omenasosetta
ripaus kanelia
1 dl vaaleaa glögiä

Leikkaa Fanipalat veitsellä karkeaksi rouheeksi.
Laita halkaisijaltaan 18-22 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperiympyrä ja levitä kerros 
Fanipalarouhetta pohjalle.Jätä osa täytteeseen.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon Philadelphia tuorejuusto, fariinisokeri, sokeri, vaniljasokeri, 
piparkakkumauste ja omenasose.Tarkista maku. Mikäli käytät makeutettua sosetta, maista seosta ennen kuin lisäät sokeria, jotta seoksesta ei tule liian makeaa.
Kuumenna glögi esimerkiksi juomalasissa mikroaaltouunissa kiehuvaksi.
Liuota vedestä puristetut liivatelehdet joukkoon ja sekoita lusikalla tasaiseksi.
Valuta liivateneste täytteeseen koko ajan sekoittaen.
Kaada osa täytteestä vuokaan ja ripottele väliin Fanipalarouhetta. Kaada loput täytteestä vuokaan ja nosta kylmään hyytymään
muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Kun kakku on hyytynyt, valmista kiille.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Mittaa kasariin omenasose, kaneli ja vaaleaa glögiä. Kuumenna kiehuvaksi.
Lisää joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet ja tarkista, että ne liukenevat joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Älä keitä.
Nosta seos hetkeksi jäähtymään.

Lusikoi hieman jäähtyny liemi varovasti kakun päälle lähellä kakun pintaa.
Nosta jääkaappiin jähmettymään.

Irrota kakku vuoasta veitsellä varovasti irrottaen.
Siirrä tarjoiluvadille ja koristele halutessasi Fanipalarouheella.

*************************************'

Ehkä tämän joulun jälkiruoka on jokin näistä tai sitten löydän vielä jotain uutta. (: Haluaisin tehdä nämä kaikki!! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ajattelitko jotain? Ole kiltti ja kirjoita se sanoiksi (: