maanantai 1. lokakuuta 2012

Joulu aakkosin

Monissa blogeissa olen tämän nähnyt ja nytpä viimein päätin minäkin sen napata ja tehdä. Ei ollut ihan helppoa... ;)

A: Askartelu
On ihanaa kun joulu alkaa hiipiä mieleen ja saa taas alkaa suunnitella uusia ihania joulukortteja ja muita joulun askarteluita.

B: Blogi
Joulu odottaa aina myös siinä mielessä, että pääsee taas päivittelemään joulublogin puolella ja inspipotumaan muiden joulubloggareiden blogeihin.

C: CD
Vihdoinkin voi taas kaivaa iki-ihanat joululevyt esille ja fiilistellä niitä. Varsinkin Tarja Turusen, Jari Sillanpään ja Tapio Rautavaaran joululevyt ovat kovassa kulutuksessa ja ulkomaisista Frank Sinatran.

D: Desilitra
Jouluna saa taas kokeilla uusia ihania reseptejä ja leipoilla kaikenlaisia herkkuja sekä tietenkin niitä mahtavia jouluruokia.

E: Eläimet
Minulle eläimet ovat tärkeä osa joulua, ne viettävät sitä meidän kanssamme, jonka lisäksi meidän jouluumme on tänä vuonna tullut uusi jäsen, Juksu-kissa. Eläimet ovat myös ihana aihe joulukorteissa ja muissa.

F: Filmi
Jouluelokuvat ovat ihan parhautta! Melkein joka joulu on nyt viimeisinä vuosina tullut jokin jouluun liittyvä animaatio tai muu elokuvateattereihin ja tänä vuonna sitä roolia taitaa kantaa Niko lentäjän pojan toinen osa Lentäjäveljekset.

G: Glögi
Glögi kuuluu jouluun ja muutenkin joulun odottamiseen. Se on aivan ihanaa iltajuomaa kun syksy alkaa pimetyä ja kylmentyä.

H: Havut
Havun tuoksu on ihanan jouluinen tuoksu ja vaikka meille ei joulukuusta mahdukaan niin havunoksia yritän sentään maljakkoon saada.

I: Ilta
Jouluaattoilta on maailman tunnellisin ja ihanin hetki. Muutenkin joulunajan illat ovat mahtavaa aikaa, silloin inspiraatio pääsee valloilleen ja on hyvä olla kun ulkona on pimeää ja voi polttaa kynttilöitä.

J: Joulukalenteri
Jokavuotinen perinne on katsoa televisiosta jotain joulukalenteria (mitä minäkin vuonna sattuu tulemaan). Toljanteri on tämän hetken suosikki ja vanhemmista The Joulukalenteri. Tietenkin joulukalenteri täytyy joka vuosi myös ostaa kotiin - suklainen ja kuvallinen kiitos. (:

K: Kynttilät
Kynttilät kuuluvat jouluun ja joulun odotukseen. Niitä on ihanan tunnelmallista poltella ja varsinkin aattona ne tuovat ehdotonta tunnelmaa muutenkin rakkaaseen ilmapiiriin.

L: Lumi
Lumi on yksi ehdoton joulun elementeistä. Sen puuttuminen ei pilaa joulua, mutta jos sitä on, se tuo oman lisämausteensa ja mahdollisuutensa. Lumi on luonnon  yksi kauneimmista elementeistä.

M: Makeiset
Suklaanamit kuuluvat jouluun ja niitä meillä onkin tapana ostaa eri makuja ja sekoittaa joulun lähestyessä laakeaan vuokaan. Niitä sitten napostellaan siitä koko joulun aika ja sen jälkeenkin. Suosikit on Fazerina, Dacapo ja Geisha.

N: Notkuva joulupöytä
Joulu on ihanaa aikaa kun pöydät notkuvat makoisista ruuista ja muista herkuista ja aina tulee syötyä vähän liikaa. Joulu on ainoa kunnon syy jolloin annan itselleni luvan syödä ähkyyn saakka.

O: Osoite
Jouluisin osoitteita tulee kerrattua kun alkaa joulukorttien lähetys. Itse tehty joulukortti onkin mielestäni ihana tapa muistaa jokaista sukulaista ja ystävää.

P: Perhe
Joulut eivät olisi mitään ilman ihanaa perhettäni. Siihen kuuluvat äitini ja äitini kissan lisäksi kummitätini, isovanhempani, kaksi serkkuani ja kummitätini koira. Mieheni ja kissamme Juksu eivät vietä aattoa kanssamme, vaan mies menee oman perheen luo ja ottaa varmaan Juksun sinne mukaansa. Mutta yleisesti he toki kuulivat hyvin vahvasti minun jouluuni.

Q: Quura
On ihanaa, jos jouluna on pakkasta ja maa on kuuran peitossa aamulla. Kuurainen maa on niin kaunis näky.

R: Rakkaus
Joulussa tärkeää on rakkaus, mikä ainakin meidän perheessämme on varsin vahva elementti.

S: Säkylä
Säkylässä me yleensä joulumme vietämme ja se edustaakin minulle joulua. Joka vuosi kysyn äidiltä varmuudeksi, menemmehän taas Säkylään jouluksi. Menemmehän? Toivon niin.

T: Tontut
Tontut ovat ihania joulun pikkutekijöitä, jotka kurkkivat ikkunoista, järjestävät yllätyksiä ja tuovat ehdotonta joulun tunnelmaa. Tontut ovat myös meidän joulumme yksi sisustuselementeistä.

U: Uskon asia
Ja edelliseen liittyen uskoni tonttuihin ja joulupukkiin on säilynyt horjumattomasti lapsesta saakka.

V: Viini
Jouluaattona on kiva maistaa ruoan kanssa jokin uusi punaviini. Alkoholi ei muuten kuulu jouluumme, mutta lasilliset viiniä otamme ruoan kanssa.

W: Wanhanaikainen
Joulumme on melko perinteikäs niin sisällöltään kuin ulkonäöltään. Me emme käy kirkossa, mutta muuten olemme melko perinteikkäitä. Haudalla käydään yleensä iltamyöhällä, mutta saunominen jää usein joko ensimmäiseen joulupäivään tai sitten siellä käydään jo aatonaattona.

X: Xylitol
Joulun herkkujen aiheuttamiin hammasvaurioihin pitäisi muistaa varautua vähintään pussillisella kunnon xylitol-purkkaa :D

Y: Yö
Jouluyö on aivan ihanaa aikaa. Yö ennen aattoa ja aaton jälkeinen yö ovat joulun mielettömintä aikaa. Silloin minä ainakin nukun hyvin. Jouluaaton jälkeisenä yönä oikeastaan tapahtuu jo se, mikä monille tapahtuu vasta uutena vuonna: tuntuu kuin vuosi olisi pulkassa ja saisi hetken aikaa hengähtää ennen kuin uusi alkaa.

Z: Zibelius
Sibeliuksen Finlandia-hymni on ehdoton jouluna kerran kunneltava mahtiteos, joka muistuttaa minun hyvin isänmaallista tyttölasta Suomenmaan parhaudesta.

Å: Åbo
Turku on ihana joulukaupunki. Täällä tapahtuu kivoja joulujuttuja, täällä luetaan joulurauha ja muutenkin, miksi haukkuisin omaa kotikaupunkiani (toisin kuin monet muut). Minä rakastan tätä kaupunkia!

Ä: Äiti
Äiti on ensimmäistä kertaa kauempana joulun aikana kuin aikaisemmin. Emme enää valmistele joulua yhdessä yhteiseen kotiin. Tosin luulen, että joulun lähetessä tulen majailemaan äidin luona todella useaan otteeseen ja juustoiltamat täytyy ainakin pitää - se on aivan ehdotonta. Ja jouluelokuvissa pitää käydä! Äiti tekee hyvin pitkälti minun joulustani parhaan!

Ö: Örinä
Örinä ei varsinaisesti kuulu jouluun, mutta tykkään Raskaampaa joulua -levyistä, joilla vanhat joululaulut on tehty metalliversioiksi. Minusta ne ovat aika taidokkaasti tehtyjä ja varsinkin kun suosikkilaulajani Marco Hietala laulaa suosikkijoululauluni Varpunen jouluaamuna, en voi olla rakastamatta sitä. Alla kyseinen kappale vielä tätä tekstipainotteista postausta keventämään.4 kommenttia:

 1. Minäkin bongasin tämän muutamasta blogista. Vielä on harkinnan asteella rupeanko aakkostelemaan :)

  Jee, toinen Marco Hietala diggari!

  VastaaPoista
 2. kivoja juttuja. :) katsotaan nappaanko itekin joku aika mukaan... ;)

  VastaaPoista
 3. Tää oli kyllä kiva! :) Pitäsköhän sitä itekin napata omaan blogiin ja ruveta miettimään... Kuulosti niin kivalta!

  VastaaPoista
 4. Pakko napata mukaan ja kirjoitella omat joulun aakkoset blogiin kun aika antaa myöten. Ja muuten ihana blogi sinulle, oikein iloista joulun odotusta! :)
  t. kolmas Marco Hietala diggari, joka jouluisin (hieman venyvä käsite) kuluttaa samaisen levyn lähes puhki

  VastaaPoista

Ajattelitko jotain? Ole kiltti ja kirjoita se sanoiksi (: