keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Miltä joulu näyttää?

Viimeiset talvet ovat olleet ihania ja siksipä aloinkin pohtia, että miltä Joulu tänän vuonna näyttää täällä Turussa? Viimevuonna lunta saatiin monin paikoin vasta Uuden Vuoden tienoilla eli itse Joulu jäi mustaksi. Ei se sinänsä haittaa vaikka aina toivonkin valkeaa Joulua. Tuo se kuitenkin omanlaisensa tunnelman. Tosin ei se mustuus minun fiilistäni pysty pilaamaan, sillä emme me aattona paljoakaan ulkona liikuskele vaan pysyttäydymme perinteiseen suomalaiseen tapaamme hämärän (tunnelmallisen) mökin uumenissa. :DD 

Selvennyksenä edellä mainittuun ilmaisuun sen verran, että itseäni ärsyttää kun ulkomailta ja jopa ihan koti-Suomen rajojen sisäpuolelta maristaan suomalaisen Joulun olevan liian synkeä ja että me vain värisemme mökeissämme mantraten virsiä. Kenties niin on joissakin perheissä ja se on ihan okei, ja totta on myös se, ettö joulumme saattaa vaikuttaa "synkeältä" esim. Californialaiseen jouluun verrattuna. Itselleni joulu ei kuitenkaan ole lainkaan synkeä, vaikka rakastankin sitä, että on pimeää ja rakastan kuunnella melankolisia joululauluja. Minusta suomalainen joulu on täynnä tunnelmaa ja rakkautta, yhteen kokoontumisen iloa ja rauhoittumista. On kiva, että riehakkaat juhlallisuudet jätetään Uudelle Vuodelle ja Joulu pyhitetään rauhoittumiselle ja yhdessä olemiselle. 

Mutta se siitä "paasaamisesta". Toki meitä on yhtä monta mielipidettä kuin on ihmistäkin tässä maailmassa, mutta tärkeintä olisi että kaikkia näkemyksiä ja tapoja pyrittäisiin arvostamaan tai edes hyväksymään. Ja jos vielä yhden pointin saa aiheeseen liittyen esittää, niin onhan meillä aivan eri olosuhteet joululle täällä Suomessa kuin esimerkiksi siellä Californiassa. Meillä on kylmää ja pimeää kun taas Californiassa saattaa porottaa aurinko niin kuumasti, että jouluaattona leikitään vesileikkejä pihalla. Eri maiden joulut muokkautuvat mielestäni hyvin pitkälti siis myös sen mukaan, millaiset luonnon olosuhteet siihen aikaan vuodesta on. Tuskin meidänkään Joulumme olisi tämän kaltainen jos sitä vietettäisiin juhannuksen tilalla. (:

Alun perin oli puhetta siitä, millainen vuoden 2012 Joulusta tulee. 

Tuleeko siitä tällainen?


Vai tällainen?[kuvaa klikkaamalla pääset sivuille, jolta olen kuvan lainannut]

2 kommenttia:

 1. Mielenkiintoista pohdintaa!
  Minä vierastan ihan hirveästi ajatusta joulusta jossain, missä ei olisi pimeää ja kylmää. :D Pimeys ja kylmyys edustavat minulle joulua, eivät siis todellakaan mitään ikäviä asioita. Tai siis jouluunhan se hohto osaksi tulee juuri sen luomasta lämmöstä ja valoista tähän talven ankeuteen.
  Ja sitä "synkeyttä" voisi kutsua myös hartaudeksi, jonka kyllä myös kuuluisi jouluun edes jollain ajatuksen tasolla kuulua. Ei siis mikään surumielisyys ja hiljaa pönöttäminen, mutta juhlan sanoman kunnioitus. Riehakkaat biletysjuhlat on sitten erikseen, kuten juuri se uusi vuosi. (No nyt meni viimestään paasaukseksi mullakin, mutta you get the idea? :D)

  Toivottavasti tulee luminen joulu koko Suomeen!

  Ja kiva banneri sulla muuten. :)

  VastaaPoista
 2. Ritva: Olen aivan samaa mieltä kanssasi, puit myös minun ajatukseni hyvin sanoiksi! (:

  VastaaPoista

Ajattelitko jotain? Ole kiltti ja kirjoita se sanoiksi (: