maanantai 28. marraskuuta 2011

Jouluaaton jälkiruokaherkku

[kuva PIRKKA]

ROMMIRUSINAJÄÄDYKE
10-12 annosta

1 ps (250g) rusinoita
1/2 dl rommia
2 tlk (á 2dl) vispikermaa
3 kananmunaa
1 dl sokeria
1 rs (180g) maustamatonta tuorejuustoa
2 tl vanilliinisokeria
1½ kanelia

Koristeeksi:
Suklaarusinoita

1. Laita rusinat kulhoon ja kaada sekaan rommi. Laita kulhon päälle kelmu ja anna rusinoiden maustua vähintään pari tuntia tai yön yli

2. Vatkaa kerma vaahdoksi. Myös munat ja sokeri vaahdotetaan kuohkeaksi vaahdoksi. Notkistettu tuorejuusto ja rusinat sekoitetaan kerman joukkoon. Nostele muna-sokerivaahto kevyesti joukkoon.  Mausta kanelilla ja vanilliinisokerilla. 

3. Ota jäädykevuoka (n. 1,8l) ja kastele se kylmällä vedellä. Sitten kaada massa vuokaan. 

4. Peitä vuoka kannella tai foliolla. Jäädyttäminen vaatii vähintään viisi tuntia. Paras tulos saavutetaan kun jäädytetään yön yli. 

5. Ota jäädyke pois pakastimesta noin tuntia ennen tarjoilua. Kasta astia kuumaan veteen ja kumoa jäädyke alustalle. Anna sen sitten pehmitä noin 45 minuuttia jääkaapissa ja koristele suklaarusinoilla juuri ennen tarjoilua.


Tätä meillä tehdään aattopöytään jälkiruoaksi tänä jouluna, niin herkullinen resepti. Toivottavasti joku muukin innostuu kokeilemaan. Reseptin olen muistaakseni bongannut kotikokin sivuilta joskus. 

1 kommentti:

  1. Oi, varmasti herkullista. Pidin kovasti pakkaskuvista, tuolla alempana.

    Ihana näitä joulublogeja käydä kurkkailemssa. Niistä tulee jouluinen olo, vaikka lumesta nyt täällä ei ole tietoakaan.

    Toivottavasti sitä nyt kuitenkin taas saataisiin.

    Venla

    VastaaPoista

Ajattelitko jotain? Ole kiltti ja kirjoita se sanoiksi (: